Beladen wedstrijd voor Oekraïne: "De hoop van het land"

1 juni 2022 – In Glasgow staat vanavond (woensdag) een zeer beladen wedstrijd op het programma. Tegen Schotland speelt Oekraïne de eerste wedstrijd sinds de Russische inval in het land. Bij winst houdt het land zicht op een ticket voor het WK, maar volgens Andriy Shevchenko staat er nog veel meer op het spel.

Beladen wedstrijd voor Oekraïne: "De hoop van het land"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De wedstrijd tegen Schotland is de hoop van het land", zei Shevchenko in gesprek met de BBC. "Het is voor Oekraïne enorm belangrijk om naar het WK te gaan. De motivatie is geweldig." De wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne is de uitgestelde halve finale van de play-offs. De winnaar van het duel strijdt vervolgens in het beslissende duel met Wales om het laatste Europese WK-ticket.

Toch moet het bij de spelers niet gaan om wat er op het spel staat, benadrukte Shevchenko. "We moeten niet aan het resultaat denken en ons gewoon op de wedstrijd focussen. We moeten spelen voor de fans, voor heel Oekraïne, voor de mensen thuis, voor hen die ons land verdedigen en voor hen die het land zijn ontvlucht."

Zinchenko
Hoeveel deze wedstrijd betekent, werd eerder al duidelijk uit de persconferentie van sterspeler Oleksandr Zinchenko. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde hoe iedere Oekraïner maar één droom heeft - een einde aan de oorlog - en dat hij en zijn ploeggenoten er alles aan willen doen om iedere landgenoot in deze moeilijke tijd iets moois te bezorgen.

Zie ook: Tranen bij Zinchenko: "Iedere Oekraïner heeft maar één droom"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd