Bale geniet na bereiken WK: "Beste resultaat ooit voor dit land"

5 juni 2022, 23:22

Gareth Bale is trots op zijn land, dat zich voor het eerst in 64 jaar heeft verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap. De aanvaller van Real Madrid boekte met Wales een 1-0 overwinning op Oekraïne, waardoor de Britten zich plaatsten voor een plek in de poulefase van het WK.

"Dit is het beste resultaat in de geschiedenis van het Welshe voetbal. We gaan naar een WK!', sprak de euforische Bale na afloop van de wedstrijd in gesprek met Sky Sports. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe we ons op dit moment voelen." Wales won uiteindelijk met minimaal verschil, nadat Oekraïne-aanvaller Andriy Yarmolenko de bal voor rust in eigen doel kopte.

Lees ook: Wales na 64 jaar weer eens op WK na zege op treurend Oekraïne

Het is iets waar Bale al zijn hele leven van droomde. "Ik ben gewoon heel blij dat we naar een WK gaan. Het betekent alles voor me. Ik ben sprakeloos. Ik ben zo blij dat we het voor deze geweldige fans hebben gedaan. Het was moeilijk. Ik heb de afgelopen drie of vier weken niet te veel gevoetbald vanwege mijn rugklachten, maar het belangrijkste was dat we zouden winnen."

Wales versloeg Oostenrijk in de halve finales van de play-offs in strijd om WK-deelname, maar moest lang wachten op de eindstrijd. Die werd vanwege de oorlog in Oekraïne enkele maanden verplaatst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen