'Ajax wil alleen de jackpot: 80 miljoen voor Antony, 30 voor Alvarez'

23 juni 2022, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch vertrokken naar Bayern München en Sébastien Haller maakt de overstap naar Borussia Dortmund. Ajax nam deze zomer al afscheid van drie basisspelers. Als het aan de Amsterdammers ligt, blijft het daarbij. Ze voegen daad bij woord door het vertrek van andere basiskrachten alleen bij torenhoge bedragen bespreekbaar te maken.

Toen het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United eindelijk officieel werd aangekondigd, was het een kwestie van tijd voordat de eerste Ajax-spelers in verband zouden worden gebracht met een transfer naar de gevallen Engelse grootmacht. Jurriën Timber was de eerste. Ten Hag is groot fan van de centrumverdediger en had hem graag meegenomen naar Manchester. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat Timber nog minstens één seizoen in Amsterdam te bewonderen is. Tenzij er minimaal 50 miljoen euro wordt betaald, aldus De Telegraaf

Volgens de ochtendkrant is er 'geen enkele noodzaak om te verkopen'. Om die reden mag ook Lisandro Martínez enkel vertrekken voor de hoofdprijs. Ook zijn prijskaartje is naar verluidt bepaald op 50 miljoen euro. Dat van Antony ligt nog véél hoger. De Braziliaanse vleugelflitser maakte in het voorbije seizoen veel indruk in de Champions League met zijn dribbels en assists en dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Van de week werd hij nog in verband gebracht met Manchester United, terwijl in een eerder stadium ook FC Barcelona, Bayern München en Paris Saint-Germain werden genoemd. Maar zij zullen allemaal flink in de buidel moeten tasten. De Telegraaf heeft het namelijk over een slordige 80 miljoen euro.

Alvarez

Alfred Schreuder, de opvolger van Ten Hag, vertelde woensdag dat er spelers zijn die Ajax echt niet wil verkopen. Daar valt Edson Alvarez niet onder. 'Ajax staat, net als bij Haller, open voor een vertrek van Alvarez. Mits de juiste prijs wordt betaald en die is door H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.) – op 30 miljoen euro bepaald', schrijft De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant heeft RB Leipzig interesse in de Mexicaan, terwijl ook clubs uit de Premier League zijn komst wel zien zitten.

Lees ook: 'Tweede spits achter Brobbey: Ajax toont interesse in Zirkzee'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geïnteresseerde clubs word geadviseerd om Frank Lammers aan te trekken : betere acteur, en stukken goedkoper.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja als je je selectie bij elkaar wilt houden moet je gewoon dit soort bedragen vragen. In Engeland zijn ze er gek genoeg voor, Nunez was niets beter dan Anthony en is ook 75 miljoen voor neergeteld wat kan oplopen naar 100 miljoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen