Slot verkozen tot coach van het jaar; nog twee andere prijzen uitgereikt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 juni 2022 – Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zondagmiddag de Rinus Michels Award in ontvangst mogen nemen. De 43-jarige oefenmeester werd door zijn collega-trainers verkozen tot beste coach van het afgelopen seizoen. Ook Dick Lukkien (FC Emmen) en Bert van Marwijk (nu clubloos) vielen in de prijzen.

Slot verkozen tot coach van het jaar; nog twee andere prijzen uitgereikt

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De prijs die Slot ontving is de beloning voor een succesvol debuutseizoen bij Feyenoord. Aanvankelijk was er nog veel scepsis toen hij met de club door middel van aanvallend en dominant voetbal de weg omhoog wilde inzetten. Met een herkenbare speelstijl, een derde plaats in de Eredivisie en bovenal het bereiken van de finale van de Conference League heeft hij zich echter bewezen. Erik ten Hag (Ajax), Ron Jans (FC Twente), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk) waren de andere genomineerden. 

Lukkien en Van Marwijk
In de Keuken Kampioen Divisie ging de prijs voor beste trainer naar Dick Lukkien. De trainer ging ondanks de degradatie uit de Eredivisie zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van FC Emmen in en wist de club als kampioen direct terug te loodsen naar het hoogste niveau. Met het winnen van de prijs troefde hij Wim Jonk (FC Volendam), Rob Penders (FC Eindhoven) en Marinus Dijkhuizen (Excelsior) af. 

Tot slot viel ook de momenteel clubloze Bert van Marwijk in de prijzen. Hij ontving de oeuvre-prijs, een beloning voor zijn gehele cv, die in tegenstelling tot de andere awards niet jaarlijks wordt uitgereikt (tot dusver elf keer in achttien jaar). De zeventigjarige oefenmeester, die voor het laatst actief was als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, komt in een rijtje te staan met Kees Rijvers, Piet de Visser, Wiel Coerver, Foppe de Haan, Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Guus Hiddink, Johan Cruijff (die de prijs na zijn dood ontving), Co Adriaanse en Dick Advocaat. 

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd