Romano: salarisverlaging De Jong bij Barça 'erg onwaarschijnlijk'

3 juli 2022, 21:20

Wil Frenkie de Jong ook komend seizoen het shirt van FC Barcelona dragen, zal hij een deel van zijn salaris moeten inleveren. Maar daar zit de middenvelder vooralsnog niet op te wachten.

Dat meldt Fabrizio Romano althans. Volgens de expert op transfergebied is het momenteel 'erg onwaarschijnlijk' dat De Jong en zijn management akkoord gaan met een salarisverlaging. De middenvelder wordt al sinds de entree van Erik ten Hag bij Manchester United in verband gebracht met een transfer naar Engeland. United zou met FC Barcelona al akkoord zijn over een vaste som van 65 miljoen euro, exclusief bonussen. Maar de persoonlijke eisen van De Jong zijn nog niet besproken.

De Oranje-international heeft momenteel ook geen oor naar Manchester United. Begin deze maand, toen De Jong op pad was met het Nederlands elftal, zei hij al dat hij het liefst bij FC Barcelona blijft. Hoewel de Catalaanse topclub het geld goed kan gebruiken, gaat ze er ook alles aan doen om De Jong binnenboord te houden. Als we president Joan Laporta moeten geloven, althans. Het is echter geen geheim dat de oud-speler van Ajax hoog op het lijstje staat van spelers die eventueel mogen vertrekken om de clubkas aan te vullen.

Memphis

Mocht De Jong FC Barcelona deze zomer toch verlaten, is hij mogelijk niet de enige Nederlander die de deur van Camp Nou achter zich dichttrekt. De regisseur van Oranje stond het voorbije seizoen nog regelmatig op het veld met Luuk de Jong, die werd gehuurd van Sevilla. Zaterdag keerde de kopsterke spits definitief terug bij PSV. Ook Memphis Depay lijkt op weg naar de uitgang. Memphis heeft bij Barça nog een contract tot medio 2023. Hoewel de aanvaller zelf niet de intentie heeft om te vertrekken, is hij volgens Spaanse media voor twintig miljoen euro op te halen.

Lees ook: Memphis kan niks met geruchten over Barça-vertrek: "Ik sta te popelen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen