Ten Hag kijkt terug op eerste weken bij Manchester United

8 juli 2022, 19:58

Erik ten Hag is te spreken over zijn eerste weken als manager van Manchester United. De oefenmeester begon zijn periode met veel talenten en zag afgelopen week de internationals en vaste kern aansluiten van zijn selectie, met uitzondering van Cristiano Ronaldo. Toch kijkt hij in zijn eerste interview op het clubkanaal van The Red Devils met een goed gevoel terug op zijn opening.

"Ik moet zeggen dat de spelers het heel goed doen. Ze zijn echt gefocust. Ze brengen de energie voor zichzelf al", begint de voormalig trainer van Ajax zijn referaat. "Je ziet dat ze graag voetballen. Ze vinden het leuk om samen te voetballen en ze werken heel goed samen", zag hij tijdens de eerste trainingsweken.

In die eerste periode investeert Ten Hag ook veel in de relaties met zijn spelers en technische staf, omdat hij graag meer wil weten over de mensen met wie hij samenwerkt. Dat is volgens hem een cruciaal fundament voor succes. "Ik moet mijn ploeg, het personeel, de individuen, de spelers leren kennen", legt hij uit. Daarvoor is een trainingskamp naar Thailand en Australië ook bijzonder nuttig.

"Dat is, denk ik, een van de grootste voordelen van de tour. We hebben twee weken om heel nauw samen te werken en we zullen veel over elkaar te weten komen, omdat ik over hen wil leren en zij willen mij, mijn coaches en assistenten leren kennen", vervolgt Ten Hag over het aankomende trainingskamp, waar Cristiano Ronaldo ontbreekt.

Lees ook: Erik ten Hag grijpt in en stelt vijf regels in bij Manchester United

Speelstijl Ten Hag

Ook komt de manier van voetballen aan bod tijdens het interview, dat gehouden werd in het vliegtuig richting Thailand. "We willen op een proactieve manier voetballen. Zowel aan de bal als ook zonder de bal. Dat is in elk geval onze intentie en die brengen de coaches ook over op het team: in elke situatie proactief zijn. Verder moeten we moedig zijn en bereid hebben om de bal te willen hebben, elkaar opties te geven. En zonder de bal willen we pressie-verdedigen, aldus Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen