Topscorer en toptransfer: volgend hoogtepunt lonkt voor Haller

11 juli 2022, 18:30

Sébastien Haller ziet zijn topseizoen bij Ajax misschien wel bekroond worden met een mooie prijs. De Frans-Ivoriaanse spits behoort namelijk tot de laatste tien genomineerden voor de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar.

Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) maandagochtend bekend gemaakt. Haller was in het afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij Ajax, dat een historische groepsfase van de Champions League beleefde en in mei voor de 36e keer in de clubhistorie landskampioen werd. Haller, die in januari 2021 voor een slordige 22,5 miljoen euro de overstap had gemaakt naar Ajax, was in 31 competitiewedstrijden goed voor 21 doelpunten. Daarmee werd hij topscorer van de Eredivisie. In de Champions League scoorde hij elf keer in acht wedstrijden.

Lees ook: DONE DEAL! Haller laat Ajax achter zich voor Borussia Dortmund

De prestaties van Haller bleven natuurlijk niet onopgemerkt. De oud-speler van onder meer FC Utrecht, Eintracht Frankfurt en West Ham United verruilde Ajax vorige week officieel voor Borussia Dortmund. Haller is niet de enige Afrikaanse ster die met ingang van het nieuwe seizoen te bewonderen is in de Bundesliga. Ook Sadio Mané maakte onlangs de overstap naar de Duitse competitie. Bayern München nam hem over van Liverpool. Mané is evenals Haller genomineerd voor de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar. De vleugelaanvaller reikte met Liverpool tot de finale van de Champions League, die werd verloren van Real Madrid.

De andere genomineerden zijn Riyad Mahrez (Manchester City), Mohamed Salah (Liverpool), Naby Keïta (Liverpool), Édouard Mendy (Chelsea), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyonnais), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Kalidou Koulibaly (Napoli) en Vincent Aboubakar (Al Nassr). Aboubakar is de enige speler op die lijst niet in Europa speelt. De spits uit Kameroen werd met acht doelpunten topscorer van de Afrika Cup die begin dit jaar werd gespeeld in zijn thuisland. Senegal ging er met de eindzege vandoor. Mané, Meny en Koulibaly zijn de Senegalezen die kans maken op de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar. In november staan zij tegenover Oranje tijdens het WK in Qatar.

De winnaar wordt bekendgemaakt op een gala in de Marokkaanse hoofdstad Rabat op 21 juli. Het zal voor het eerst sinds begin 2020 zijn dat deze prijs wordt uitgereikt. De coronapandemie zette een streep door de verkiezingen voor de beste Afrikaanse voetballer in 2020 en 2021. Mané mocht de titel voor het laatst in ontvangst nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen