Op deze positie moet Martínez zich gaan richten bij United

15 juli 2022, 13:00

Lisandro Martínez staat op het punt Ajax in te ruilen voor Manchester United. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland telt naar verluidt meer dan 55 miljoen euro neer voor de komst van de Argentijn. Hoewel Erik ten Hag een zwak heeft voor Martínez, zal de linkspoot moeten knokken voor een plekje in de basiself.

Martínez is voor Zuid-Amerikaanse voetballers de bevestiging dat Ajax de ideale springplank kan zijn op weg naar de Europese top. De Amsterdammers telden in de zomer van 2019 7 miljoen euro neer voor de komst van de verdediger. Drie jaar en 188 wedstrijden later tekent hij een meerjarig contract bij Manchester United. Ten Hag is sinds zijn aankomst in Engeland op zoek naar spelers die zijn visie op het spelletje kunnen verlaten binnen de lijnen. Hij zal dan ook erg gelukkig zijn met de aanstaande komst van Martínez.

Maar waar gaat de Argentijn spelen? Bij Ajax was hij het afgelopen anderhalf jaar niet uit de basiself weg te denken. Als speler van Manchester United begint hij grotendeels vanaf nul, al kent Ten Hag de linkspoot door en door en weet de oefenmeester wat hij aan hem heeft. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat Martínez een basisplaats verovert. De concurrentie in de selectie van Manchester United is immers nu al niet gering. Maar de verdediger uit Gualeguay heeft als voordeel dat hij op meerdere posities kan spelen.

Concurrenten

Martínez zijn favoriete positie is links centraal in de verdediging. Daar maakte hij als Ajacied uiteindelijk de meeste indruk en speelde hij zich ook in de kijker van de Europese topclubs. In de eerste wedstrijd van Ten Hag als hoofdtrainer van Manchester United, afgelopen dinsdag tegen Liverpool (4-0 winst), werd die positie ingevuld door Victor Lindelöf. Vorig seizoen bewaakte Harry Maguire de linkerkant van de verdediging. Maguire, meermaals het mikpunt van kritiek geweest, werd begin deze week nog door Ten Hag aangewezen als aanvoerder.

Centraal achterin is niet de enige positie waar Martínez uit de voeten kan. In dienst van Ajax heeft hij ook als linksback en verdedigende/controlerende middenvelder gespeeld. Op de linksbackpositie heeft Ten Hag echter al de keuze uit drie spelers. Luke Shaw en Alex Telles liepen er al rond en sinds vorige week heeft de Tukker ook de beschikking over Tyrell Malacia. De Oranje-international kwam voor 15 miljoen euro over van Feyenoord en lijkt normaal gesproken met Shaw te gaan uitvechten wie de linksbackpositie gaat bekleden.

Afgaande op de oefenwedstrijd tegen Liverpool lijkt Ten Hag niet van plan veel te gaan veranderen ten opzichte van zijn Ajax-periode. Ook bij Manchester United zal hij op het middenveld normaliter kiezen voor twee controleurs en een 'nummer tien'. Scott McTominay en Fred waren vorig seizoen de controleurs bij Manchester United en kregen tegen Liverpool ook van Ten Hag het vertrouwen. De hoofdtrainer heeft ook nog Donny van de Beek achter de hand, terwijl United in de wandelgangen in verband wordt gebracht met de komst van Christian Eriksen en Frenkie de Jong.

Conclusie

De concurrentie op de linksbackpositie en het middenveld is enorm. Martínez lijkt zich dan ook 'gewoon' te kunnen richten op zijn favoriete positie: links centraal achterin. Dat Ten Hag Maguire heeft benoemd als aanvoerder, zegt niet zo heel veel. Het voetbal dat Ten Hag wil gaan spelen is op Martínez zijn lijf geschreven. De Argentijn is snel, een meester in het drukzetten en heeft een ijzersterke passing in huis. Alleen al vanwege zijn kwaliteiten aan de bal is hij een versterking voor United. Om de rechtsbenige Lindelöf lijkt Martínez zich weinig zorgen te hoeven maken. Ten Hag speelt het liefst met een rechts- en linkspoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen