Neuer dolblij met komst van De Ligt: "Hij is een leider"

19 juli 2022, 13:06   Bijgewerkt: 19 juli 2022, 13:13

Manuel Neuer juicht de naderende komst van Matthijs de Ligt naar Bayern München toe. De doelman van de topclub hoopt de verdediger, die Juventus voor een transfersom van tachtig miljoen euro gaat verlaten, zo snel mogelijk te verwelkomen.

Neuer is de laatste jaren onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van de 22-jarige Nederlander. "Hij is echt een leider, iemand die charisma heeft en geweldige verdediger is", begint de ervaren doelman in gesprek met BILD. "Hij lijkt me iemand die heel dicht bij het Duitse voetbal staat, ik denk dat hij geen lange periode van aanpassing nodig heeft. Hij brengt veel kwaliteit met zich mee."

Neuer speelde in Duitsland onder meer lang samen met Arjen Robben. "Het heeft altijd goed gewerkt met de Nederlanders, ik heb er eerder met een paar gespeeld", aldus de aanvoerder. "Het is ook belangrijk in de verdediging. David Alaba was door middel van lichaamstaal heel aanwezig. Als keeper ben je dankbaar als je spelers hebt die van achteren leiden."

De Ligt heeft dinsdagochtend het tweede deel van zijn medische keuring bij Bayern München doorstaan, waardoor hij ploeggenoot gaat worden van Ryan Gravenberch. Juventus ontvangt circa tachtig miljoen euro voor zijn komst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen