'Roma en PSG steggelen over Wijnaldum, Schouten alternatief'

24 juli 2022, 18:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AS Roma hoopt zich op korte termijn te versterken met Georginio Wijnaldum. De Nederlandse middenvelder mag vertrekken bij Paris Saint-Germain en kan zijn loopbaan op Romeinse bodem nieuw leven inblazen. Roma en PSG steggelen echter nog over hoe Wijnaldum de overstap moet maken. Roma denkt voorzichtig aan alternatieven.

Volgens La Gazzetta Dello Sport rekent Roma op de komst van de 31-jarige middenvelder, die zelf niets liever wil dan vertrekken uit Parijs en al persoonlijk rond is met de Italiaanse subtopper. José Mourinho heeft de reservecaptain van het Nederlands elftal overtuigd om naar de Serie A te komen. Daarvoor moet hij echter een forse salarisverlaging accepteren. In Parijs verdient hij jaarlijks negen miljoen, terwijl Roma hem vier miljoen wil betalen.

PSG is echter bereid om het eerste jaar de helft van het salaris van de middenvelder over te nemen, omdat hij op huurbasis naar Rome zal verkassen. De Italianen willen een koopoptie van twaalf miljoen euro in het contract, terwijl PSG een verplichting tot koop eist na een jaar huur. Financieel is dat echter lastig voor de Romeinen, die in Wijnaldum een geweldige aanwinst voor het middenveld zien.

Mocht de transfer van Wijnaldum naar Roma mislukken, schakelt de subtopper door naar Jerdy Schouten. De middenvelder van Bologna heeft een prijskaartje van rond de twaalf miljoen euro om de nek hangen. Omdat hij een stuk jonger is dan Wijnaldum, is Schouten dat bedrag volgens Roma wél waard.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen