Ajax
6 – 1
FC Groningen
Sparta
0 – 0
AZ

Slot trekt lessen uit laatste test: "Ik vond het bij vlagen gênant"

31 juli 2022 – Arne Slot heeft ook uit de laatste oefenwedstrijd van Feyenoord de nodige lessen kunnen trekken. Zijn ploeg verloor met 1-2 van Osasuna, waarbij de trainer dan ook niet erg tevreden was. Toch was het laatste halfuur voor hem wél iets om mee te nemen naar de seizoensstart tegen Vitesse.

Slot trekt lessen uit laatste test: "Ik vond het bij vlagen gênant"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik vond het bij vlagen gênant hoe wij de kansen hebben weggegeven", zo begon Slot zijn kritiek voor de camera van ESPN. "Ik heb er niet zoveel moeite mee als het samenspel nog niet perfect verloopt. Daarvan heb ik een aantal voorbeelden gezien. Maar ik heb ook momenten gezien waar we zwaar ondergeconcentreerd waren, waardoor we kansen weggaven."

Voor het voornaamste positieve punt wees Slot op het laatste halfuur. "Daar heb ik misschien wel voor het eerst deze voorbereiding een soort competitiviteit gezien in het team. Waar ze zeggen: het gaat wél ergens over. Ik zag voor het eerst dat stukje agressiviteit. Dan hoef je echt niet heel goed te voetballen, maar kun je wel ergens komen door er gewoon keihard voor te vechten met elkaar. Dat geeft gelukkig wel wat houvast richting volgende week."

Vitesse-uit
Want dan reist Feyenoord voor de start van de Eredivisie af naar Arnhem. Of deze - nog altijd incomplete ploeg - Vitesse wel kan verslaan? "Je mag van ons verwachten dat we goed presteren. Of het samenspel al compleet lekker verloopt, is een andere discussie, maar wedstrijden worden niet alleen gewonnen op basis van samenspel. Daar hebben we in de finale (van de Conference League, red.) nog een prachtige les in gehad: je hoeft echt geen gestroomlijnd voetbal te spelen om een wedstrijd te winnen. Als we de competitiviteit van het laatste halfuur meenemen, dan maken we een goede kans om van Vitesse te winnen."

Lees ook: Feyenoord sluit voorbereiding af met vierde oefennederlaag

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd