Van Nistelrooy ziet keuzes goed uitpakken: PSV wint ruim

13 augustus 2022, 21:05

PSV heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt door met 2-5 te winnen van Go Ahead Eagles. Luuk de Jong, Joey Veerman, Armando Obispo en tweemaal Xavi Simons maakten de doelpunten van PSV op de Vetkampstraat. Voor Go Ahead waren Oliver Edvardsen en Isac Lidberg trefzeker. De wedstrijd werd ontsierd door een stevige overtreding van Mats Deijl, die met rood mocht vertrekken.

PSV wist de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen van FC Emmen. De Emmenaren werden in Eindhoven verslagen met 4-1. Ook kregen een aantal spelers rust van trainer Van Nistelrooy met het oog op de confrontatie tegen de Rangers voor een ticket van de Champions League aanstaande dinsdag. Zo begonnen Guus Til en Joey Veerman op de bank. Go Ahead Eagles verloor vorige week op bezoek bij AZ met 2-0 en wilde zich revancheren. 

PSV begon ijzersterk in een uitverkochte Adelaarshorst. Al in de derde minuut kopte Luuk de Jong een scherpe voorzet van Gakpo tegen de touwen: 0-1. Na het openingsdoelpunt kreeg de thuisploeg iets meer ruimte om op te bouwen. Dit leverde uiteindelijk ook een aantal kansen op voor de Deventenaren. In de veertiende minuut werd de bal goed breed gelegd door Deijl voor de voeten van Isac Lidberg. De Zweedse spits twijfelde geen moment en schoot de gelijkmaker langs Benitez het doel in: 1-1.

Nadat de wedstrijd in slaap was gesukkeld na een amusante openingsfase, werd het publiek in 32e minuut opgeschrikt door een enorm harde charge van Mats Deijl op het been van Amerikaan Richard Ledezma. Scheidsrechter Danny Makkelie kon niets anders dan de verdediger van Go Ahead met een rode kaart van het veld te sturen. 

Vanaf de rode kaart was het eenrichtingsverkeer in Deventer. In de derde minuut van de extra tijd prikte Xavi Simons de 1-2 binnen nadat Luuk de Jong al de lat had geraakt. Ook de 1-3 bleef Go Ahead niet bespaard voor het rustsignaal. In de 10e (!) minuut van de extra tijd kopte Armando Obispo een goed ingestudeerde corner langs De Lange en zette hiermee de ruststand op het bord. 

Hoewel ook na de rust werd het doel van De Lange bestookt met schoten van de uitploeg, nam PSV wat gas terug. Gakpo en De Jong kregen rust en werden vervangen door Til en Saibari. 

In de slotfase werd de avond nog vervelender voor de thuisploeg. Xavi Simons maakte zijn tweede van de avond na een goede steekpass van Saibari: 1-4. Niet veel later maakte het tiental van Go Ahead nog de aansluitingstreffer. Oliver Edvardsen schoot de bal op aangeven van Lidberg in de lange hoek van het Eindhovense doel: 2-4. Hoewel dit de thuisploeg weer een beetje hoop gaf, werd de wedstrijd definitief op slot gegooid door Joey Veerman. De PSV'er kon op aangeven van Phillipp Mwene de 2-5 maken en de eindstand op het scorebord zetten. 

Door de overwinning kent PSV een ideale aanloop naar het tweeluik tegen Rangers FC voor een plek in de Champions League. Go Ahead Eagles blijft op nul punten staan na twee speelrondes.

Opstellingen en beoordelingen*:

Go Ahead Eagles: De Lange 5.5; Deijl 5; Fontán 5.5; Kuipers 5.5; Idzes 6; Linthorst 6.5 (70. Fernandes 6.5); Lidberg 8.5; Rommens 7 (90. Blomme -); Llansana 6 (46. Amofa 6.5); Edvardsen 7.5; Stokkers 6.

PSV: Benitez 6; Mwene 6.5; Teze 7; Obispo 7.5 (81. Silva -); Oppegård 6.5; Sangaré 6.5 (60. Gutierrez 7); Ledezma 6.5 (38. Veerman 7); Simons 9; Bakayoko 7; De Jong 8.5 (46. Til 7); Gakpo 8 (46. Saibari 7).

Man of the Match: Simons

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen