Timber verklaart contractverlenging bij Ajax: "Hectische zomer"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 augustus 2022 – Zonder zelf in actie te komen beleeft Ajax een hectische midweek. Een bod van 80 miljoen euro op Antony door Manchester United is afgewezen, Perr Schuurs is verkocht aan Torino en Jurriën Timber heeft zijn contract verlengd. Met dat laatste is niet alleen Ajax, maar ook Timber zelf erg gelukkig.

Timber verklaart contractverlenging bij Ajax: "Hectische zomer"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het hing al een tijdje in de lucht, maar witte rook liet op zich wachten. Waar Timber in eerste instantie op weg leek naar de Europese top, klonken de afgelopen weken al de geluiden dat hij zijn contract bij Ajax zou gaan verlengen. De verdediger werd nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar blijft de Amsterdammers trouw. "Het gevoel heeft de doorslag gegeven", vertelt Timber tegenover het clubkanaal.

"Maar ook het plan dat we hebben gemaakt. Zoiets beslissen in je eentje is niet easy. Daarom heb ik ook de mensen om mij heen nodig gehad. Het was een hectische zomer", aldus de verdediger. Timber debuteerde ruim twee jaar geleden al in de hoofdmacht van Ajax, maar beleefde vorig seizoen zijn definitieve doorbraak. De rechtspoot, die inmiddels ook een vaste waarde is in het Nederlands elftal, heeft zich stormachtig ontwikkeld en dat merkt hij ook aan zijn status. "Je krijgt een andere rol binnen het team. Dat was vorig seizoen zo en nu weer."

Lees ook: Timber verlengt contract, ondanks interesse

Europese grootmachten die dachten deze zomer toe te kunnen slaan, moeten dus nog minstens een jaar wachten. Timber ziet bij Ajax nog genoeg uitdagingen voor zichzelf. "Ik wil ook zelf beter worden, blijven groeien en prijzen pakken. Ik ben niet meer dat jonge talent dat ik eerst was. Dat verandert en daar moet ik zelf in meegaan." Geen hereniging met Ten Hag bij Manchester United, maar een uitdagende periode met Alfred Schreuder als nieuwe trainer. "Je voelt nieuwe energie. Er is veel kwaliteit bij gekomen. De aanpassing gaat overigens heel snel. Dat hoort ook bij goede voetballers, maar is mooi om te zien."

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd