Rangers verliest hoofd in Edinburgh en komt met kater naar PSV

20 augustus 2022, 15:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rangers FC heeft zaterdagmiddag duur puntenverlies geleden in de Scottish Premiership. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst speelde op bezoek bij Hibernian met 2-2 gelijk. In Edinburgh sloten de bezoekers de wedstrijd met slechts negen spelers af.

Terwijl PSV dit weekend van de KNVB vrijaf kreeg, besloot Van Bronckhorst wel gewoon aan te treden tegen Hibernian. In het Easter Road Stadium werd al snel duidelijk dat Rangers een lastige middag zou krijgen. Vlak voor de rust werden de gasten echter in het zadel geholpen door scheidsrechter William Collum. Hij legde de bal voor een heel licht vergrijp op de stip en dat cadeautje werd uitgepakt door James Tavernier.

Hibarnian knokte zich na de thee terug en kwam via Martin Boyle snel op gelijke hoogte. Daar kon de gastheer echter niet lang van genieten, want zeven minuten later kwam Rangers alweer op voorsprong. Doelman David Marshall had namelijk geen antwoord op een snoeiharde kopbal van Tom Lawrence. Daarna ging het helemaal mis voor de grootmacht uit Glasgow. Van Bronckhorst zag zijn ploeg tot twee keer toe een rode kaart krijgen.

Eerst ging John Lundstram over de schreef toen hij een counter wilde voorkomen en hij kon inrukken. Dat gold negen minuten later ook voor invaller Alfredo Morelos. Hij liet zich gaan in een duel, gaf zijn tegenstander een tik in het gezicht en kan ook alvast gaan douchen. Daar leek de ploeg van Gio mee weg te komen, maar in extremis werd alsnog de rekening gepresenteerd. Josh Campbell zorgde voor feest bij Hibernian en een kater bij Rangers: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen