Mooi gebaar: Ajax-spits Brobbey ontvangt bloemen van FC Utrecht

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 augustus 2022 – FC Utrecht heeft zich daags na het dramatische thuisduel met Ajax van haar beste kant laten zien. De huidige nummer vijftien van de Eredivisie heeft een bos bloemen bezorgd bij Brian Brobbey. De jonge aanvaller was zondagmiddag het slachtoffer van racisme. 

Mooi gebaar: Ajax-spits Brobbey ontvangt bloemen van FC Utrecht

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Brobbey verdubbelde vlak voor rust de score, na een indraaiende voorzet van Steven Berghuis. De centrumspits, die deze zomer de overstap maakte van RB Leipzig naar Ajax, vierde zijn treffer voor de fanatieke tribune van FC Utrecht. Een aantal 'supporters' van de thuisploeg liet zich vervolgens van zijn slechtste kant zien door oerwoudgeluiden te maken richting Brobbey. De aanvaller zelf had tijdens de wedstrijd niets door, maar de beelden lieten er geen twijfel over bestaan. 

Gevraagd naar de oerwoudgeluiden reageerde Brobbey na afloop van het bezoek aan FC Utrecht erg kalm en zei hij dat het hem allemaal erg weinig deed. Maar er is natuurlijk het nodige om te doen. FC Utrecht werd het mikpunt van kritiek, omdat er in de tweede helft ook nog een vuurwerkbom ontplofte in de buurt van Ajax-doelman Remko Pasveer. De Domstedelingen hebben bij monde van trainer Henk Fraser en algemeen directeur Thijs van Es gereageerd op de racistische bejegeningen aan het adres van Brobbey. "De individuen die dingen hebben geroepen, hebben we in beeld. Daar gaan we achteraan", liet Van Es weten. 

Lees ook: Fraser schaart zich achter Brobbey: "Zo sta ik ook in het leven"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd