Kritiek op PSV: "Gewoon niet top wat ze daar hebben lopen"

5 september 2022, 22:16

Ruud van Nistelrooij heeft in defensief opzicht zijn zaakjes nog niet voor elkaar bij PSV. Dat is volgens Jan Poortvliet te wijten aan de manier waarop de trainer zijn ploeg laat voetballen. Adri van Tiggelen denkt dat het aan de kwaliteit van de verdedigers ligt.

PSV hield dit seizoen nog geen enkele keer de nul. In tien officiële wedstrijden (Eredivisie, Johan Cruijff Schaal en voorronde Champions League) incasseerden de Eindhovenaren zestien doelpunten. "Als je hoog druk zet en de tegenstander vastzet op hun eigen helft, dan geef je veel minder weg en kom je niet in de problemen. Maar Van Nistelrooij wil de tegenstander laten komen en lager op het veld opvangen. Dan wordt er een keer niet doorgedekt of iemand let een keer niet op en dan staan ze meteen bij je goal", zegt Poortvliet in gesprek met De Telegraaf.

Door hoog druk te zetten wordt volgens Poortvliet iedereen gedwongen om scherp te zijn en meer verantwoordelijkheid te nemen. "Kijk maar naar FC Twente afgelopen zaterdag. Het zegt genoeg dat PSV het in de Europese wedstrijden thuis moeilijker heeft gehad dan uit. Dat komt doordat het te afwachtend is. Ze hadden tegen Rangers hoog druk moeten geven, zoals afgelopen zaterdag Celtic dat deed, en dan zie je dat een ploeg als Rangers FC niet aan voetballen toekomt en worden ze nooit gevaarlijk. Dan komt je verdediging niet in de situaties dat ze dit soort fouten kunnen maken."

Kwaliteit

Van Tiggelen twijfelt vooral aan de kwaliteit van de verdedigers van PSV. "Het verbaast mij niks dat PSV het achterin maar niet dicht krijgt. Het is gewoon niet top wat ze daar hebben lopen. Het zijn zesjes en af en toe een zeventje, maar over de hele linie is het onvoldoende", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen