Leeuwinnen pakken WK-ticket dankzij 'lucky goal' in blessuretijd

6 september 2022, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen hebbenz zich dinsdagavond verzekerd van een ticket voor het WK. De ploeg van bondscoach Andries Jonker leek zich in Stadion Galgenwaard stuk te bijten op concurrent IJsland, maar sloegen in extremis alsnog toe. Esmee Brugts kroonde zich in Utrecht tot matchwinner.

Het was een wonder dat de Leeuwinnen halverwege niet met een gerust gevoel de kleedkamer op konden zoeken. De ploeg van Jonker was de betere partij tegen IJsland, dat zich beperkte tot verdedigen en counteren. Het was de danken aan sluitpost Sandra Sigurdardóttir en de lat dat het bij de rust nog 0-0 was. De goalie redde meerdere keren en zag de bal drie keer tegen de lat vliegen. Daniëlle van de Donk (2x) en Renate Jansen raakten het aluminium.

De tweede helft begon vervolgens met wat kleine speldenprikjes van IJsland. De bezoekers zagen echter al snel dat aanvallen weinig zin had en besloten zich weer in te graven op eigen helft. Oranje slaagde er in het eerste kwartier van het tweede bedrijf amper in om gevaar te stichten. Aan de overkant moest Van Domselaar ineens ingrijpen op een knal van Selma Sól Magnúsdóttir. Daarop besloot Jonker in te grijpen. Hij bracht Fenna Kalma en Esmee Brugts binnen de lijnen.

Oranje bleef de bovenliggende partij, maar moest tegelijk ook ruimte op de eigen helft weggeven. Daar werd bijna van geprofiteerd door Sveindís Jane Jónsdóttir, die van dichtbij naliet om Stadion Galgenwaard in rouw te dompelen. Vervolgens was het weer de beurt aan Oranje, dat via invaller Damaris Egurrola ook nog eens de paal raakte. Oranje perste er nog een slotoffensief uit en werd toch nog beloond. Een voorzet van Brugts werd door niemand aangeraakt aan viel bij de tweede paal binnen: 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heb gisteren zitten kijken maaruh!! dit is toch geen voetbal?? jeetje wat slecht zeg!! zit helemaal niks maar dan ook niks in! ballen allemaal hoog voor in de hoop dat die goed valt!! maar geen ene keer een individuele actie om persoon voorbij te komen alles hoog en hoog en hoog!! triest om naar te kijken wat ik nu ook niet meer doe!! die liggen er straks 1e ronde weer uit!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen