Danilo overweegt interlandloopbaan bij Oranje: "Waarom niet?"

17 september 2022, 11:42

Danilo staat open voor de gedachte om in de toekomst het Nederlands elftal te dienen. Hoewel de Braziliaanse spits met klem aangeeft momenteel niet aan een interlandloopbaan te denken, heeft hij het aanvragen van een Nederlands paspoort niet volledig uit zijn hoofd gezet.

Danilo woont al jaren in Nederland. De inmiddels 23-jarige spits verruilde Santos in 2017 voor een avontuur bij Ajax. Daar kwam hij de laatste vijf jaar tot een handjevol optredens, alvorens hij naar rivaal Feyenoord verkaste. "Als ik Nederlands spreek en ik kan een paspoort aanvragen, dan zou ik voor Oranje kunnen spelen", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het is niet iets waar de spits, die ijzersterk is begonnen bij Feyenoord, dagelijks over nadenkt. "Daar ben ik niet mee bezig, maar waarom niet? Al blijft voor elke Braziliaan dat gele shirt van de Seleção iets heiligs. Niemand zou daar ooit 'nee' tegen zeggen." Danilo speelde één wedstrijd in de beloftenploeg van Brazilië.

Danilo is onder de indruk van de kracht van Feyenoord. Na zijn komst verraste de spits door te zeggen dat Feyenoord niet minder sterk was dan landskampioen Ajax. "Ik kan dat toch wel beoordelen, of niet? Maar dat was toen onder meer Senesi en Aursnes hier nog rondliepen. Er zijn echt heel goede spelers naar Feyenoord gekomen, maar het heeft dan logischerwijs weer wat tijd nodig om er opnieuw een sterk team van te maken."

Lees ook: Wim Kieft ziet dilemma voor Arne Slot bij Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen