Kunnen de dames van Ajax hun absolute stunt volbrengen?

28 september 2022, 07:00   Bijgewerkt: 27 september 2022, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 28 september. 

Nieuws

Gaan er koppen rollen in het internationale voetbal?

De laatste interlandperiode voor de start van het WK in Qatar zit erop. Voor de meeste landen was afgelopen week de laatste kans om de puntjes zoveel mogelijk op de i te zetten. Waar het ene land succesvol was, stelde het andere teleur. Portugal dacht zich wel even te kwalificeren voor de Final Four van de Nations League, maar liet zich in de slotfase toch nog verrassen door Spanje. Bondscoach Fernando Santos was na afloop de gebeten bond bij de fans. Grijpt de Portugese voetbalbond in? Die kans lijkt klein, maar het is niet de eerste teleurstelling voor de Portugese nationale ploeg sinds de eindzege van de Nations League in 2019. Ook in Zweden kun je spreken van een crisis. De Scandinaven grepen naast een startbewijs voor het WK en degradeerden dinsdag naar Divisie C van de Nations League.

Specials

Dit moet je weten over de opponenten van Oranje in de Final Four

Het Nederlands elftal weet wie de tegenstanders zijn in de Final Four van de Nations League. In navolging van Kroatië en Italië plaatste Spanje zich dinsdagavond als laatste land voor de finaleronde. De Spanjaarden deden dat ten koste van Portugal en daar zal Oranje ongetwijfeld blij mee zijn. In 2019 verloor de ploeg van toenmalig bondscoach Ronald Koeman de Nations League-finale van Portugal. Wat staat Oranje ditmaal te wachten? Lees je hier in over de tegenstanders in de Final Four.

Wedstrijden

Ajax – Arsenal (19.00 uur)

Een kleine stunt vond er vorige week in Londen plaats, toen Ajax het Arsenal van Vivianne Miedema en consorten op een knap gelijkspel hield. In de tweede voorronde van het kampioenenbal: de winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Women's Champions League. Vorige week maakte Romée Leuchter twee doelpunten: zorgt zij vandaag wederom voor een stunt?

Voetbal op tv

08.40 uur: Opdracht Oranje: de weg naar het WK, Ziggo Sport Docu, deel 1 over de route van het Nederlands elftal richting het wereldkampioenschap in Qatar

09:10: Opdracht Oranje, de weg naar het WK, Ziggo Sport Docu, deel 2 over de route van het Nederlands elftal richting het wereldkampioenschap in Qatar

18.30 uur: ESPN Vandaag, ESPN, actualiteitenprogramma over onder meer voetbal

19.30 uur: Bestemming Qatar, ESPN, documentaire over het gastland van het WK

19.00 uur: Ajax (v) – Arsenal (v), Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Womens Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen