Ontknoping Nations League is een feit, jaarcijfers Ajax bekend

28 september 2022, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 27 september. 

Spanje bereikt Final Four na late winst op Portugal

Spanje heeft als vierde en laatste land de Final Four van de Nations League bereikt. In Braga moest de ploeg van Luis Enrique winnen van Portugal om dat mogelijk te maken, maar lang zag het daar niet naar uit. Een late treffer van Alvaro Morata gooide echter roet in het Portugese eten. In Sankt Gallen versloeg Zwitersland tegenstander Tsjechië met 2-1. De Tsjechen degraderen daardoor uit groep A van de Nations League.

Tadic verslaat Haaland en promoveert; Zweden zakt verder weg

Dusan Tadic zal met een goed gevoel terugkeren bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft zich dinsdagavond met Servië verzekerd van promotie naar de hoogste divisie in de Nations League. De Serven waren met 0-2 te sterk voor Noorwegen, dat bij aanvang van de laatste speelronde nog wel de beste papieren had.

Deze titelkandidaten hebben veel huiswerk richting het WK

De groepsfase van de Nations League zit er na vanavond op en dat betekent dat de start van het WK in Qatar wel heel dichtbij komt. Waar Argentinië, Brazilië en Nederland met vertrouwen zullen afreizen naar het Midden-Oosten, geldt dat zeker niet voor Frankrijk, Engeland en Duitsland. Zij lieten het de afgelopen tijd serieus afweten en zullen in Qatar een stuk beter voor de dag moeten komen om een deceptie te voorkomen.

Ajax presenteert jaarcijfers: miljoenenverlies door coronacrisis

Ajax heeft opnieuw rode cijfers geschreven. Hoewel de regerend landskampioen op sportief vlak een aantal successen boekte, noteert ze een verlies van 24,3 miljoen euro over het boekjaar 2021/2022. De aanhoudende coronacrisis heeft er flink ingehakt bij de nummer één van Nederland.

De Kuip krijgt eerste Europese finale na twintig jaar: "Fantastisch"

Nederland gaat de Final Four van de Nations League zéér vermoedelijk organiseren. Omdat de Johan Cruijff Arena en Philips Stadion niet beschikbaar zijn voor voetbalwedstrijden vanwege andere evenementen, krijgt De Kuip vermoedelijk weer een Europese finale en daar is men in Rotterdam zeer content mee.

'Invalbeurt Ihatarren in bekerfinale gênantste wissel van het jaar'

Sjoerd Mossou uit in zijn column in het Algemeen Dagblad stevige kritiek op Ajax, dat dacht Mohamed Ihattaren weer aan het voetballen te kunnen krijgen. De journalist noemt de invalbeurt die Ihattaren in de bekerfinale van afgelopen seizoen tegen PSV mocht maken zelfs 'de genantste wissel van het jaar'. Mossou vervolgt: 'Een duidelijk te zware Ihattaren mocht in de slotfase invallen, bedoeld als sneue provocatie aan het adres van PSV.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen