Flekken solliciteert naar WK met indrukwekkende statistiek

3 oktober 2022, 16:37

In Nederland gaat het met het oog op de keeperdiscussie bij Oranje vooral over Remko Pasveer en [a,https://www.footballtransfers.com/nl/spelers/jasper-cillessen/carriere,_blank,Jasper Cillessen]. De sluitposten van Ajax en NEC lijken elkaars grootste concurrent in strijd om een basisplaats tijdens het komende WK, maar intussen maakt een landgenoot in Duitsland ook bijzonder veel indruk.

Mark Flekken, die onder bondscoach Louis van Gaal zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, heeft zijn topvorm van afgelopen seizoen namelijk probleemloos doorgetrokken. In de vijf grootste competities van Europa hield alleen Marc-André ter Stegen zijn doel vaker schoon dan Mark Flekken, die vijf clean sheets noteerde. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met onder meer Gianluigi Donnarumma.

De 29-jarige keeper kreeg dit Bundesliga-seizoen pas zes doelpunten om de oren en is daarmee de minst gepasseerde keeper van Duitsland. Hij hield de bal daarmee vaker uit zijn doel dan Bayern München-sluitpost Manuel Neuer. Met zijn sterke start levert Flekken een flinke bijdrage aan de gedeelde eerste plaats van SC Freiburg in de Bundesliga.

Daarmee dient zich voor Van Gaal opnieuw een serieuze kandidaat aan voor een plek op het WK in Qatar. Flekken zat bij de laatste selectie van Oranje, samen met Cillessen, Pasveer en Andries Noppert. Justin Bijlow maakt ook nog kans op een ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nu zit ik ook te twijfelen..de wedstrijd die cillessen heeft hij goed gekeept en laten zien dat hij hele wedstrijd vol kan houden..maar ik ben ook fan van pasveer...ik weet niet t idee dat een oude keeper ervaren is en grote wedstrijden aan kan..hij kreeg bij ajax 1 seizoen de kans in de champions league en ik vind al met al niet slecht..maar ja flekken staat nu bovenaan in de duitse competitite..dus dat nederland nu geen goeie keepres heeft hooeft van gaal zich niet te laten zeggen meer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen