'Barcelona accepteert fors lagere transfersom voor Griezmann'

5 oktober 2022, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antoine Griezmann (31) mocht dinsdagavond pas voor de tweede keer dit seizoen weer eens in de basisopstelling starten bij Atlético Madrid. Veel succes leverde het de club niet op, aangezien het verloor van Club Brugge (2-0) en Griezmann een kwartier voor tijd een strafschop miste. De Spaanse krant Mundo Deportivo weet vandaag te melden dat Atlético en FC Barcelona een akkoord hebben bereikt over de definitieve terugkeer van Griezmann in Madrid.

Barcelona verhuurt de Fransman momenteel voor twee seizoenen aan de Madrilenen. Drie jaar geleden bewandelde hij juist de omgekeerde weg, toen de Catalanen zo'n 120 miljoen euro overhadden voor de Wereldkampioen van 2018. De afgelopen maanden waren beide clubs in een dispuut verzeild geraakt om een bepaling die in het huurcontract was opgenomen, maar dat zou dus zijn opgelost.

In de verbintenis was namelijk opgenomen dat Atlético verplicht zou zijn Griezmann definitief van Barcelona over te nemen voor een bedrag van 40 miljoen euro, als hij minimaal 50% van de mogelijke speeltijd in actie zou komen. Vorig seizoen zat Griezmann daar met 81% ruim boven. Atlético hoopte dit seizoen onder het bedrag uit te komen door Griezmann steevast enkel in het laatste half uur mee te laten spelen.

Salaris

Dat lijkt nu dus verleden tijd, en wellicht liep trainer Diego Simeone gisteren met de basisplaats voor Griezmann tegen de Belgen alvast vooruit op de nieuwe situatie. Mundo Deportivo heeft namelijk ook de hoogte van de transfersom bekendgemaakt. Barcelona zou nu 'slechts' twintig miljoen euro ontvangen voor de Fransman, een bedrag wat nog met een kleine twee miljoen kan oplopen als een aantal bonussen behaald wordt. Barcelona zou genoegen nemen met een lager bedrag omdat het onder geen beding wil opdraaien voor het salaris dat Griezmann bij zijn terugkeer zou ontvangen. De financieel geplaagde club had afgelopen zomer nog de grootste moeite om alle zomeraanwinsten in te kunnen schrijven voor de Spaanse competitie .

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen