Oud Barça-speler kritisch over Koeman: "Trainde zonder ideeën"

7 oktober 2022, 13:30

Miralem Pjanic (32) heeft andermaal uitgehaald naar Ronald Koeman, de trainer onder wie hij bij FC Barcelona op een zijspoor belandde. Over Koemans opvolger Xavi is de Bosniër een stuk lovender. Ook was de middenvelder, inmiddels spelend voor Sharjah FC in de Verenigde Arabische Emiraten, zeer te spreken over de jonge concurrenten die in Camp Nou zijn plaats innamen.

In gesprek met de Spaanse krant Cadena SER verbaasde Pjanic zich over het gebrek aan westrijdvoorbereiding: "Dat gebeurde gewoon niet." Ook doordeweeks wist Pjanic niet wat hij zag. "Ik was verrast toen ik de trainingen van Koeman zag", steekt hij van wal. "Ze waren zonder intensiteit, zonder tactiek en zonder ideeën." Pjanic Werd in 2020 nog voor 60 miljoen euro overgenomen van Juventus, maar belandde in Catalonië al snel op de bank onder Koeman. Ook de huidige trainer Xavi wenste geen gebruik te maken van zijn diensten. Nadat hij vorig seizoen al werd verhuurd aan het Turkse Besiktas, mocht hij afgelopen zomer transfervrij overstappen naar de Emiraten. 

Toch is Pjanic over de Spaanse coach een stuk positiever. "Ik heb een zeer goede voorbereiding gezien. Het deed me denken aan mijn periode bij Juventus, waarin we alles wonnen", vergelijkt hij. Wat er bovendien voor hem uitsprong was de manier waarop Xavi met zijn wisselspelers omging: "Zelfs de genen die niet spelen, trainen zeer intensief. Dat werkte voor mij erg goed."

Lovend over concurrenten

De opkomst van een aantal talenten was een belangrijke reden voor de afnemende speeltijd die Pjanic in Barcelona kreeg. Toch is hij complimenteus over één van zijn concurrenten in het bijzonder: "Pedri is een ongelofelijke voetballer!" Ook diens collega Gavi kan op bewondering van zijn voormalige teamgenoot rekenen: "Hij is nog zo jong, maar zijn kwaliteit op het veld spreekt voor zich", sluit Pjanic af. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

fkfcupdate
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet waarom deze artikelen blijven verschijnen. Pjanic klaagt al sinds de aanstelling van Koeman over hem. En elke keer wanneer hij zn mening geeft, wordt deze op fcupdate gezet, ik snap dit niet, waarom 5x hetzelfde artikel plaatsen. Beetje de teloorgang van deze site als je het mij vraagt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen