Lewandowksi redt FC Barcelona en voorkomt vroege CL-malaise

12 oktober 2022, 23:43

FC Barcelona heeft woensdagavond uitschakeling in de Champions League op de valreep voorkomen. De Catalanen knokten zich in het eigen Camp Nou naar een knotsgek 3-3 gelijkspel tegen directe concurrent Internazionale. Robert Lewandowski werd in blessuretijd de reddende engel.

De Nederlandse inbreng werd aan de aftrap verzorgd door de bezoekers. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries begonnen bij Inter in de basis. Frenkie de Jong moest aan de zijde van de thuisploeg genoegen nemen met een plekje op de bank, maar mocht wel als invaller binnen de lijnen komen. Memphis Depay ontbrak vanwege een blessure bij de wedstrijdselectie. De Jong zag zijn ploeggenoten vanaf de zijkant vlak voor rust toeslaan. Na een slim genomen hoekschop schoot Ousmane Dembélé de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-0.

Inter had op dat moment via Edin Dzeko al de lat geraakt. De tweede helft was amper begonnen of de Italianen sloegen alsnog toe. Nicolo Barella stond plotseling helemaal vrij voor het doel van Marc-André ter Stegen en wist fraai af te ronden. Halverwege het tweede bedrijf kon het uitvak in het Camp Nou nogmaals feest vieren. Lautaro Martínez nam een lange bal fraai aan, kapte zich handig vrij en schoot via de binnenkant van beide palen raak. Daarna kwam De Jong meteen als invaller binnen de lijnen om de schade nog te repareren.

De Catalanen wisten dat een nederlaag direct fataal zou zijn. Dat had doelpuntenmachine Robert Lewandowski ook begrepen en hij hielp Barcelona over het dode punt heen. De 34-jarige Pool schoot de bal in de 82e minuut toch nog achter Andre Onana. De thuisploeg ging op jacht naar de broodnodige overwinning, maar leek het deksel aan de overkant op de neus te krijgen. Robin Gosens dacht Inter naar de volgende ronde te helpen. Dat was buiten Lewandowski gerekend. Hij kopte Barcelona in extremis naar een 3-3 gelijkspel en redde zo een punt.

Door het gelijkspel blijft het razend spannend in groep C. Inter heeft na vier wedstrijden zeven punten en wordt achterna gezeten door Barcelona, dat vier punten heeft. Beide ploegen spelen de komende weken nog tegen Bayern München en Viktoria Pilsen. Het is duidelijk dat de Catalanen aan de bak moeten, aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van Inter is. Mochten beide ploegen in punten gelijk eindigen, dan gaan de Italianen door.

Bayern wint doelpuntenspektakel van Viktoria Plzen

Bayern München is er op zijn beurt in geslaagd om de volgende ronde al te bereiken. De grootmacht uit de Bundesliga won ook het vierde groepsduel met 2-4 bij Viktoria Plzen. In de eerste helft leken de gasten op Tsjechische bodem op weg naar een monsterscore. Dankzij doelpunten van Leon Goretzka (2x), Sadio Mané en Thomas Müller stond het halverwege al 0-4. In het tweede bedrijf nam Bayern wat gas terug en kwam Pilsen nog terug in de wedstrijd. Adam Vlkanova en Jan Kliment maakten de eindstand voor de gastheer een stuk draaglijker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen