Een nederlaag teveel: Buijs moet op zoek naar nieuwe werkgever

17 oktober 2022, 17:04   Bijgewerkt: 17 oktober 2022, 17:11

Danny Buijs is niet langer de hoofdtrainer van KV Mechelen. Buijs, die een paar maanden geleden de overstap maakte van FC Groningen naar de Belgische competitie, is na twaalf wedstrijden op straat gezet. KV Mechelen presteerde onder leiding van de Nederlander erg teleurstellend en is de huidige nummer dertien van de Jupiler Pro League. 

KV Mechelen eindigde in het afgelopen seizoen op een knappe zevende plaats in de reguliere competitie. Daarmee verzekerde de club zich van deelname aan de Europe' play-offs. Daarin had KV Mechelen echter weinig te vertellen. Toch smaakten de prestaties naar meer. Buijs kreeg de taak om het goede seizoen seizoen een passend vervolg te geven. Maar het huwelijk tussen KV Mechelen en Buijs werd een grote teleurstelling. Na twaalf wedstrijden staat KV Mechelen op de dertiende plaats. Het sprokkelde tot op heden pas elf punten bij elkaar. De laatste overwinning dateert van 10 september. 

Van het weekend verloren KV Mechelen en Buijs kansloos van KAA Gent (3-0). De zevende nederlaag van het seizoen was de druppel voor de clubleiding. "Buijs had als opvolger van Wouter Vrancken absoluut geen makkelijke taak. We geloofden echt in een samenwerking op lange termijn, want Danny is een voetbaldier met veel voetbalkennis en een sterke communicatie. De resultaten volgden echter niet en daarom nemen we deze beslissing", vertelt CEO Frank Lagast op de clubsite. KV Mechelen heeft momenteel slechts drie punten meer dan hekkensluiter Zulte-Waregem. 

De opvolger van Buijs is al bekend. Defour krijgt het 'volste vertrouwen' van de clubleiding. "Er is voldoende kwaliteit aanwezig in deze spelersgroep, ook al tonen de resultaten en de manier van spelen dat misschien niet. Steven focust zich nu op de wedstrijden tegen Standard (woensdag) en Eupen (zaterdag) en blijft ook nadien aan als hoofdcoach." Defour zelf heeft er in ieder geval veel zin in. "Ik kijk er geweldig naar uit. Trainer worden bij de club van mijn hart is uiteraard een droom. De uitdaging met deze spelersgroep ga ik helemaal aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen