Xavi laat selectie FC Barcelona naar duel van Viktoria Plzen kijken

27 oktober 2022, 14:11

FC Barcelona-coach Xavi gaat zijn spelersgroep naar de wedstrijd tussen Internazionale en Viktoria Plzen laten kijken. Het andere duel in de groepsfase van de Champions League kan namelijk gevolgen hebben voor de kansen van de Catalaanse grootmacht om de volgende ronde te halen van het miljardenbal. Omdat die twee uur eerder begint, kijkt de complete Catalaanse selectie mee.

Tijdens de persconferentie liet de oefenmeester weten dat de tv aangaat voor alle spelers. Voor de eerste keer dit seizoen bij een Champions League-wedstrijd zal coach Xavi zijn routine voor een duel veranderen. In plaats van de spelers 's middags rust te geven in een hotel in Barcelona, zoals hij tot dusver alle speelrondes deed, worden alle 21 spelers opgeroepen om alvast naar het stadion te komen om het duel in hun groep te bekijken.

Omdat de rangordebepaling in de groepsfase van de Champions League op onderling resultaat gaat, mag Internazionale niet winnen van de Tsjechische club. Bij een Italiaanse zege is FC Barcelona namelijk veroordeeld tot het spelen van Europa league-voetbal na de winterstop. "Maar wat het resultaat ook is van die wedstrijd, we moeten onze mentaliteit behouden", stelt de oefenmeester, die wel veel vertrouwen heeft in een goede afloop van zijn eigen team tegen Der Rekordmeister.

Lees ook: Waarom Memphis' blessure-situatie uiterst zorgelijk is voor Oranje

"We moeten laten zien dat we het tegen een grote club als Bayern München ook kunnen", vindt de oefenmeester, die met zijn elftal steeds in een betere vorm lijkt te komen. Toch werden dit seizoen alle grote duels verloren: eerder al van Bayern München en recentelijk ook van Real Madrid. "We moeten onze ogen niet sluiten voor de realiteit: we hebben overwintering niet meer in eigen hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen