Robert Lewandowski extra lang geschorst door obsceen gebaar

16 november 2022, 14:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona moet het in de eerste drie wedstrijden na de WK-break stellen zonder Robert Lewandowski. De Poolse spits zou vanwege zijn geel-rode kaart tegen Osasuna al een duel missen, maar heeft daar voor het maken van een obsceen gebaar een extra schorsing bovenop gekregen.

Lewandowski werd vorige week dinsdag in de laatste wedstrijd van Barcelona voor de winterstop na een half uur naar de kant gestuurd door scheidsrechter Jesús Gil Manzano. Dat de doelpuntenmachine het niet eens was met de straf, maakte hij in woord en gebaar duidelijk. Zijn ongenoegen maakte hij duidelijk door met zijn wijsvinger onder zijn neus te wrijven en naar de scheidsrechter te wijzen.

De arbitrage kreeg het allemaal mee en maakte er melding van in het wedstrijdrapport. De aanklager heeft nu bepaald dat Lewandowski inderdaad een obsceen gebaar heeft gemaakt en daarvoor extra moet brommen. Niet alleen mist hij nu de wedstrijd tegen Espanyol, maar ook de ontmoetingen met Atlético Madrid en Real Betis.

Piqué

Ook de inmiddels gestopte Gerard Piqué kreeg, als bankzitter, rood tegen Osasuna. Hij haalde in de rust verhaal bij de scheidsrechter, die daar niet van gediend was. Hoewel Piqué zijn laatste wedstrijd als profvoetballer al heeft gespeeld, ontkomt ook hij niet aan een schorsing. Hij mag vier wedstrijden niet in actie komen, al zal hij zijn straf als gepensioneerde voetballer niet daadwerkelijk uitzitten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen