Qatar tot op bot gefileerd: "Het is een wereldwijde flop"

21 november 2022, 08:21

De buitenlandse media hebben met stijgende verbazing naar de openingswedstrijd van het WK in Qatar gekeken. Het gastland kon zich een halfjaar voorbereiden op het eindtoernooi in eigen land en wilde tegen Ecuador direct goed van start gaan, maar werd van de mat getikt. Met een 0-2 nederlaag was het verschil nog beperkt. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de buitenlandse media.

Het Spaanse Marca kon de ogen niet geloven. 'De poulefase overleven is onmogelijk voor Qatar. Ze speelden enorm slecht tegen Ecuador. Direct is duidelijk geworden dat geld niet gelukkig maakt en dat het in het voetbal niet meewerkt om iets te bereiken.' Ook Sport was kritisch. 'Ze speelden enorm ouderwets. Als dit al het niveau is van wat ze tegen Ecuador laten zien, zijn er weinig verwachtingen voor de duels met Nederland en Senegal.

Ook het Franse L'Équipe had meer verwacht van de WK-organisator. 'De regerend Aziatisch kampioen is afgebluft', stond in het wedstrijdverslag. 'Vier maanden lang mochten ze zich tijdens een trainingskamp voorbereiden op de start van het toernooi, maar dat heeft niet geholpen.'

'Een wereldwijde flop', zo bestempelt La Gazzetta Dello Sport het spel van het thuisland. Volgens de BBC werd het 'een nachtmerrie' voor Qatar, terwijl ook The Sun en de Daily Mail het optreden van Qatar kraken. Overigens was er ook in Nederland weinig bewondering voor het spel van Qatar. 'Stel dat er daadwerkelijk sprake van zou zijn geweest van omkoping, hoe bont had Ecuador het dan wel niet moeten maken om ook echt onderuit te gaan tegen een volkomen kwaliteitsloos Qatar', schrijft het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Bondscoach Qatar belooft beterschap

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen