WK-directeur slaat plank mis met uitspraken over dode migrant

8 december 2022, 21:45

Nasser Al-Khater, de directeur van de WK-organisatie in Qatar, heeft donderdag voor boze reacties van mensenrechtenorganisaties gezorgd met zijn uitspraken over de dood van een Filipijnse arbeidsmigrant in Qatar, een dag eerder. 

De man overleed na een ongeval terwijl hij een reparatie verrichtte aan het hotel waar de Saoedi-Arabische ploeg verbijft, schrijft de Britse krant The Guardian. Bij het vervangen van een lamp op de parkeerplaats kwam de man ten val, waarna hij met zijn hoofd op het beton belandde. Gevraagd naar een reactie op het overlijden van de man antwoordde Al-Khater: "De dood is een natuurlijk onderdeel van het leven - of het nou tijdens het werk of in je slaap gebeurt."

Al-Khater trok fel van leer over de journalisten die berichtten over de dood van vele arbeidsmigranten tijdens bouwwerkzaamheden in Qatar. "Alles wat daarover is gezegd is absoluut onwaar", zei hij onder meer. "We zijn een beetje teleurgesteld dat journalisten dit valse verhaal zo hebben uitvergroot", vervolgde hij. "Eerlijk gezegd denk ik dat veel journalisten zich moeten afvragen waarom ze zo lang doorgaan over dit onderwerp."

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch reageerde woedend op de uitlatingen van Al-Khater. "Zijn uitspraken laten een harteloze minachting zien voor de overleden man", meldde het via een woordvoerder. "Zijn opmerking dat overlijden nu eenmaal voorkomt en dat dat iets natuurlijks is, negeert de waarheid dat de dood van veel arbeidsmigranten te voorkomen was."

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

cynisch( "ik snap het ook niet echt" ) trieste gasten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen