Ten Hag verbreekt mediastilte over Ronaldo: "Hij was niet fit"

10 december 2022, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Erik ten Hag staat zijn eerste seizoen als trainer van Manchester United volop in het teken van het vertrek van superster Cristiano Ronaldo. De 37-jarige Portugees begon dit seizoen op de bank onder Ten Hag en vertrek afgelopen maand transfervrij bij de Engelse topclub vanwege onenigheid met de trainer en de clubleiding. In een interview met Manchester Evening News is Ten Hag dieper ingegaan op zijn relatie met Ronaldo en het pijnlijke vertrek van de Portugees.

"Hij is weg, het is het verleden en wij kijken momenteel vooruit", begint Ten Hag. Momenteel is de trainer bezig met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in de Premier League, maar voor Ronaldo was hier geen rol meer in weggelegd. "Het was vrij duidelijk na zijn interview (met Piers Morgan, red.) dat hij moest vertrekken. We hoefden dat niet meer te bespreken. De eigenaren en ik." Op de vraag of hij het beruchte interview zelf heeft bekeken, is Ten Hag eerlijk. "Ja. Niet helemaal, ik heb het grootste deel gezien. Dat is ook mijn baan. Ik ben naar de UEFA gegaan toen het uit kwam (voor een coaches' convention). Als club kun je zo'n interview niet accepteren. Daar horen consequenties aan te zitten. Om die stap te maken, wist hij dat er gevolgen aan zouden zitten. Daarvoor had hij me nooit verteld dat hij wilde vertrekken", licht Ten Hag toe.

"Gedurende het seizoen heeft hij mij nooit verteld dat hij wilde vertrekken. In de zomer hebben wij één gesprek gehad. Hij kwam binnen en zei "In zeven dagen vertel ik je of ik wil blijven". Toen kwam hij terug en zei dat hij wilde blijven en tot aan het interview heb ik nooit iets anders gehoord." Hoewel Ten Hag de kwaliteiten van Ronaldo onderstreept, geeft hij wel aan dat Ronaldo niet in vorm was dit seizoen. "Het is duidelijk dat als hij goed fit is, dat hij een goede speler is die ons kan helpen om onze doelstellingen te behalen. Dat is duidelijk, maar dat was hij niet", aldus Ten Hag.

Ronaldo ruziet met bondscoach

Ook na zijn vertrek bij United zijn de problemen voor Ronaldo de wereld nog niet uit. Nadat hij geïrriteerd reageerde op zijn wissel tegen Zuid-Korea bij een 1-1 tussenstand heeft bondscoach Fernando Santos de aanvaller namelijk ook bij Portugal zijn basisplaats ontnomen. In de achtste finale tegen Zwitserland (6-1 overwinning) mocht de 21-jarige spits Goncalo Ramos van Benfica in de basis starten. Hij beloonde dit met een hattrick. Om 16.00 uur neemt Portugal het op tegen Marokko in de kwartfinale van het WK en het is dus nog maar de vraag of Ronaldo dan weer in de basis zal verschijnen. 

Lees ook: Ten Hag hard voor Ronaldo na vertrek: "Mens erachter ook belangrijk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen