Messi bevestigt: finale wordt zijn laatste wedstrijd voor Argentinië

14 december 2022, 11:17   Bijgewerkt: 14 december 2022, 14:10

Lionel Messi maakt zich op voor zijn laatste wedstrijd in het shirt van Argentinië, zo heeft hij woensdagmiddag bevestigd tegen de Argentijnse sportkrant Olé. Dinsdagavond plaatste Messi zich met zijn nationale elftal voor de finale van het WK in Qatar, door in de halve finale overtuigend met Kroatië af te rekenen (3-0). Ongeacht de uitkomst van de finale, zien we Messi dus over vier jaar echter niet meer terug.

In de halve finale liet Messi zijn kwaliteiten weer eens zien, door met een doelpunt en een prachtige assist beslissend te zijn voor zijn land. Hoewel de 35-jarige dribbelaar nog makkelijk mee kan op het huidige niveau, geeft hij aan dat het WK in Qatar zijn laatste avontuur zal zijn. "Ik ben erg blij dat we dit hebben kunnen bereiken", begint Messi. "Het beëindigen van mijn WK-reis door een laatste wedstrijd in een finale te spelen... Ik heb alles meegemaakt en dat is iets heel spannends, ik ben blij dat de mensen in Argentinië er zo van genieten."

Wanneer gevraagd of de eindstrijd van aankomende zondag zijn laatste duel voor de nationale ploeg zal zijn, is het antwoord van Messi helder. "Ja, absoluut. Het duurt nog vele jaren tot de volgende en ik denk niet dat ik zover ga komen. Zo eindigen is het beste. Het belangrijkste is dat we het groepsdoel kunnen bereiken. We zijn na lang vechten één stap verwijderd en gaan ons best doen om het nu voor elkaar te krijgen", aldus Messi, die dus geen deel meer zal uitmaken van het WK 2026, in de VS, Canada en Mexico. 

Grote offers gebracht

Messi zal met Argentinië nog één keer alles op alles moeten zetten in aanloop naar de finale van aankomende zondag. Ondanks zijn leeftijd en enkele pijntjes in aanloop naar het toernooi, kijkt hij hier echter vooral naar uit. "Ik geniet hier heel erg van en voel me sterk. We hebben grote offers moeten brengen, bijvoorbeeld het spelen van een verlenging die niet makkelijk was. We kwamen vermoeid aan, maar de groep gaf net een beetje meer", besluit Messi. Woensdagavond wordt in de halve finale tussen Frankrijk en Marokko duidelijk wie de tegenstander van Messi wordt in de WK-finale.

Lees ook: Zo reageert de wereld op de heldenrol van Messi tegen Kroatië

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen