Roda JC zoekt nieuwe trainer: Streppel maakt verrassende KKD-stap

15 december 2022, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jurgen Streppel is na ruim elf jaar terug op het oude nest. De huidige hoofdtrainer van Roda JC gaat bij Helmond Sport aan de slag als technisch directeur. In het thuisduel tegen PEC Zwolle zal de 53-jarige voor het laatst op de bank zitten van de Limburgers. Streppel begon zowel zijn trainersloopbaan, als zijn spelersloopbaan bij de Brabanders.

Het vertrek van de ervaren trainer valt zwaar bij de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. 'We nemen afscheid van een zeer gewaardeerde trainer, die in de relatief korte tijd bij de club positief zijn stempel op het elftal en de prestaties heeft weten te drukken', laat Roda JC in het statement weten op de clubsite. Streppel stond vanaf het seizoen 2020/2021 aan het roer bij de Limburgers en behaalde ieder jaar de play-offs.

Voor de komst van Streppel verkeerde De Koempels in zwaar weer. De club met een rijke Eredivisie-historie sloot seizoen 2019/2020 af op een zeventiende plaats, waar het één seizoen daarvoor op plek dertien eindigde. 'Met een attractief en energieke speelstijl hebben we mede onder leiding van Jurgen de weg omhoog ingeslagen. Het doet dan ook pijn om afscheid te nemen van elkaar', vervolgt de club in hun reactie op de enigszins opmerkelijk overgang van Streppel. 

Gevoelskwestie

De oud-trainer van onder meer sc Heerenveen en Willem II erkent dat het een moeilijke beslissing was om Kerkrade te verlaten: "We hebben hier de laatste jaren mooie stappen voorwaarts gemaakt en hebben het volste vertrouwen om Roda JC weer terug te brengen naar waar het hoort", aldus de oefenmeester. 

De ambitieuze plannen zijn niet het enige wat Streppel aansprak bij Helmond Sport: "Uiteraard speelt mijn nieuwe functie een belangrijke rol, maar als ik compleet eerlijk ben, is het ook voor een deel een gevoelskwestie. Ik kon het aanbod van mijn oude club dan ook niet weerstaan."

Niet op elkaar uitgekeken

Algemeen directeur Jordens Peters was ook verrast met het vertrek van zijn hoofdtrainer: "Uiteraard respecteren we het besluit van Jurgen, maar het overviel ons natuurlijk wel. We waren nog lang niet op elkaar uitgekeken en hadden een duidelijke ambitie waar te maken." Later zal bekend worden wie het stokje overneemt bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen