Marokko heeft weinig trek in troostfinale: "Verschrikkelijk"

16 december 2022, 23:36

Marokko begint zaterdagmiddag met frisse tegenzin aan de strijd om de derde plaats op het WK voetbal. De Noord-Afrikanen sneuvelden afgelopen week in de halve finale van het toernooi in Qatar na een nederlaag tegen Frankrijk en spelen dit weekend de troostfinale tegen Kroatië, dat zelf verloor van Argentinië.

Bondscoach Walid Regragui verborg niet dat hij zich er niet op verheugt. "Ik denk dat dit de meest verschrikkelijke wedstrijd is die we moeten spelen", zei de coach op het persmoment. "Maar ondanks de teleurstelling hebben we er ook wel een beetje zin in om weer te spelen." Marokko stuntte door België, Spanje en Portugal te verslaan, maar ging onderuit tegen Frankrijk.

Lees ook: Regragui dacht dat Marokko WK kon winnen

Het is logischerwijs nog altijd een litteken bij Regragui en zijn mannen. Marokko verloor met 2-0 van de Fransen, die de finale spelen tegen de Argentijnen. "We hadden natuurlijk graag in de finale gestaan, maar we spelen voor de derde plaats. We willen op het podium eindigen." Daarvoor moet de ploeg van Regragui winnen van Kroatië, dat in de groepsfase op een gelijkspel werd gehouden.

"Het zal best moeilijk worden met onze vermoeidheid, maar er zijn ook mentale hindernissen die we moeten overwinnen", weet Regragui. "We weten dat Kroatië ook als derde wil eindigen. We speelden tegen ze in onze eerste wedstrijd, dus het wordt een mooi slot."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen