Ten Hag geeft nog eenmaal uitleg over veelbesproken straftraining

21 december 2022, 16:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag besloot direct na binnenkomst zijn stempel te drukken bij Manchester United. Nadat de topclub een enorm pak slaag kreeg van Brentford, veroordeelde de nieuwe coach zijn spelers tot een loodzware straftraining. In gesprek met Voetbal International verklaart de coach die beslissing.

Volgens Ten Hag was de ontmoeting met Brentford het 'absolute dieptepunt' sinds zijn komst. "Die dag was het super warm, 35 graden, dan word je getest als ploeg. Nou, we werden er finaal van afgespeeld. Dan hebben ze het over tactiek, maar het had niets met tactiek te maken. Ik zag vooraf al een speler van ons met zijn hoofd schudden en zuchtend zeggen: 'Het is veel te warm om te voetballen'."

Het zorgde vooraf al voor frustraties bij Ten Hag. "Ik hoorde het, en toen dacht ik: Wacht even, wat is dit? De tegenstander heeft er ook last van, dan moet je je vermannen. Dan moet je hardheid hebben. Maar daar ontbrak het aan, die ambitie. Het was een overduidelijk signaal en zo vlak voor een wedstrijd is dat al niet meer te sturen. Je roept nog wel wat van: Niet zeiken, gaan! Maar in de rust stonden we met 4-0 achter."

Omdat Brentford die wedstrijd 13,6 kilometer meer liep dan Manchester United, liet de coach zijn spelers dat verschil op een straftraining compenseren. Niet snel daarna kreeg Ten Hag zijn ploeg weer aan de praat. Inmiddels staan de Red Devils op plek vijf in de Premier League.

Lees ook: Ten Hag blikt terug op moeizame start: "Kwaliteit selectie viel tegen"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen