'Arsenal hard op weg om Barça-target binnenboord te houden'

25 december 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Medio 2024 loopt het contract van aanvaller Gabriel Martinelli (21) bij Arsenal af. Gezien zijn goede spel bij de koploper van de Premier League was onder meer FC Barcelona in de markt voor de Braziliaan, maar Arsenal lijkt erin te slagen de speler langer aan zich te binden. 

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano op Eerste Kerstdag. Martinelli droeg dit seizoen met vijf doelpunten in veertien wedstrijden bij aan de koppositie die de club bij het ingaan van de WK-break bekleedde. De Braziliaan komt sinds 2019 uit voor The Gunners, dat hem voor zeven miljoen euro wegplukte bij Ituano in zijn vaderland. Op het WK in Qatar kwam hij in drie wedstrijden van Brazilië binnen de lijnen.

Naast Martinelli wil Arsenal ook de verbintenissen van Bukayo Saka en William Saliba (beiden eveneens 21) graag verlengen, weet Romano te melden. Het tweetal beschikt net als Martinelli over een contract dat nog anderhalf jaar doorloopt. De club ziet in hen twee belangrijke bouwstenen in het elftal van de komende jaren. Saka scoorde in Qatar drie keer voor Engeland en groeide de afgelopen jaren uit tot een ster bij zijn club. Saliba staat net als Martinelli al sinds 2019 onder contract maar beleeft dit seizoen na huurperiodes bij Saint-Étienne, OGC Nice en Olympique Marseille alsnog zijn doorbraak. 

Verval

Als Arsenal er in slaagt het drietal langer aan zich te binden kan het de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. De club werd in het seizoen 2003-2004 voor het laatst kampioen van Engeland en bleef in dat seizoen zelfs als enige club in de geschienis van de Premier League ongeslagen. Sindsdien zette het verval echter in en wisten The Gunners zich sinds 2016 zelfs niet meer te plaatsen voor de Champions League. Op Tweede Kerstdag hervat de koploper de competitie met een uitwedstrijd bij Brentford. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen