Vervanger Gakpo laat op zich wachten bij PSV: "Dat is onmogelijk"

6 januari 2023, 14:10

PSV is maar wat blij met de miljoenen die Cody Gakpo heeft opgeleverd, maar is zich er tevens van bewust dat zijn vertrek een enorme sportieve klap is. De Eindhovenaren hopen een vervanger aan te kunnen trekken, al lijkt dat niet deze maand te gaan gebeuren.

Het vertrek van Gakpo hing natuurlijk al maanden in de lucht. De aanvaller leek afgelopen zomer al de stap naar de Europese top te zetten. Manchester United was erg gecharmeerd van Gakpo, maar de werkgever van Erik ten Hag koos uiteindelijk voor Antony. Ook Southampton en Leeds United toonden interesse in de sterkhouder van PSV, die zijn club echter trouw bleef. Hoewel Gakpo er niet in slaagde zijn ploeg de Champions League in te schieten, kon hij terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft waarin hij veel scoorde en met assists strooide.

Vlak voor de jaarwisseling en na een sterk WK in Qatar had Gakpo alsnog zijn droomtransfer te pakken; Liverpool haalde hem naar Engeland. Een (sportieve) domper voor PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij realiseert zich als geen ander wat het vertrek van Gakpo betekent voor de rest van dit seizoen. Of er een vervanger komt, is nog maar de vraag. "Een vervanger gaat niet per se brengen wat Gakpo kon. Zo iemand is niet haalbaar, dat is onmogelijk", vertelt de oefenmeester in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Verschillende namen passeerden al de revue, waaronder die van Jesper Karlsson en Donyell Malen. Maar volgens Van Nistelrooij 'speelt er nu niks'. "We kijken wel. Het moet echt de juiste speler zijn. En als die er nu niet is, dan niet. Dan doen we het met de spelers die we nu hebben. We moeten de juiste keuzes maken. Als je minder te besteden hebt, moet het raak zijn en ga je niet zomaar wat terughalen. Ook op andere posities kunnen we ons versterken. PSV kijkt ook altijd meerjarig vooruit."

El Ghazi

Van Nistelrooij liet op de persconferentie in aanloop naar de competitiehervatting tegen Sparta Rotterdam al weten dat Anwar El Ghazi voorlopig de kans krijgt als vervanger van Gakpo. El Ghazi kwam afgelopen zomer over van Aston Villa. De voormalig Ajacied was in de eerste seizoenshelft goed voor vier doelpunten en twee assists in alle competities.

Lees ook: PSV mist Mauro Júnior en drie anderen bij hervatting Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen