Hugo Lloris vindt het na 145 interlands wel mooi geweest

9 januari 2023, 20:02

Hugo Lloris heeft per direct een punt achter zijn interlandcarrière gezet. De 36-jarige doelman maakt in een interview met L'Équipe bekend dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor de nationale ploeg van Frankrijk.

Lloris speelde in totaal 145 interlands. Zijn debuut voor Les Bleus maakte hij in 2008. Dat jaar ging hij niet mee naar het EK, maar voor de daaropvolgende eindrondes werd hij telkens wel geselecteerd. Zijn hoogtepunt beleefde de recordinternational in 2018, toen Frankrijk wereldkampioen werd.

De keeper van Tottenham Hotspur was recentelijk dicht bij zijn tweede wereldtitel. Frankrijk schopte het op het WK in Qatar tot de finale, maar moest na een strafschoppenserie zijn meerdere erkennen in Argentinië. Het was voor Lloris, zo blijkt nu, zijn laatste wedstrijd voor Frankrijk. Als aanvoerder neemt de keeper afscheid van de nationale ploeg.

Niet helemaal klaar

Als clubvoetballer is Lloris nog niet klaar. De doelman staat in elk geval nog voor anderhalf jaar op de loonlijst bij Tottenham Hotspur. Bij die club speelt hij al sinds 2012. In de eerste jaren van zijn carrière kwam Lloris in eigen land uit voor OGC Nice en Olympique Lyonnais.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen