Liverpool en Chelsea schieten weinig op met punt in matig duel

21 januari 2023, 15:27

Liverpool en Chelsea hebben in de Premier League een teleurstellend resultaat behaald door het onderlinge duel met 0-0 gelijk te spelen. Beide topclubs komen maar niet uit de middenmoot dit seizoen en schieten weinig op met het punt. 

Cody Gakpo kreeg andermaal het vertrouwen in de voorhoede van Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Wel werden routiniers Jordan Henderson en Fabinho aan de kant gehouden door de Duitse oefenmeester, net als rechtsback Trent Alexander-Arnold die werd gepasseerd ten faveure van oudgediende James Milner. Naast Gakpo stonden ook Harvey Elliot en Stefan Bajcetic op het wedstrijdformulier. Chelsea-trainer Graham Potter had een basiplek voor Hakim Ziyech, terwijl winteraankoop Mykhailo Mudryk op de reservebank startte. 

Vroege treffer geannuleerd

Chelsea leek al na enkele minuten Anfield in rouw te kunnen dompelen toen Kai Havertz de score opende uit een rebound nadat Thiago Silva de paal had geraakt. De Duitser stond echter buitenspel op het moment dat Silva uithaalde en dus ging de vroege voorsprong niet door voor het geplaagde Chelsea. De thuisploeg wist nauwelijks gevaar te stichten. Gakpo onttrok zich niet aan de malaise. Een op zich fraaie actie na twintig minuten bekroonde hij met een schot dat hoog over het doel van Chelsea-doelman Kepa vloog. Na een half uur redde Alisson Becker Liverpool aan de andere kant toen hij een kopbal van Benoît Badiashile knap pareerde. 

Ook de tweede helft leek een spectaculaire opening te krijgen toen Ibrahima Konaté een lange voorzet wilde geven vanaf de middellijn. Zijn hoge bal veranderde echter in een schot dat maar net langs de paal zeilde. Tien minuten na rust gunde Potter zijn aanwinst Mudryk zijn Chelsea-debuut. De Oekraïener liet direct zien waarom Chelsea liefst 100 miljoen euro voor hem over had kreeg na een kwartier zijn grootste kans na een fraaie pass van Ziyech, maar kon de bal bij de tweede paal niet onder controle krijgen. 

Met het inbrengen van Alexander-Arnold, Henderson en Fabinho en Darwin Nuñez hoopte Klopp nog wat te forceren, maar in de hectische slotfase wisten beide ploegen niet meer te scoren. Door het gelijkspel passeert Liverpool wel nummer acht Brentford op de ranglijst, maar komt het niet veel dichter bij de plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal. Chelsea blijft tiende en hoeft daar voorlopig ook niet aan te denken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen