Verbazing alom: 'Kreeg Wieffer nou twee keer geel maar geen rood?'

23 januari 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijdens De Klassieker was de oplettende kijker even de weg kwijt. Rond minuut tachtig kreeg Mats Wieffer twee keer geel voor een overtreding én een daaropvolgend opstootje, maar de middenvelder van Feyenoord mocht wel blijven staan. Wat ging er mis?

Kenneth Taylor nam een pass in ontvangst van zijn doelman Gerónimo Rulli en kreeg onverwachts bezoek van Wieffer in zijn rug. De jongeling van Ajax ging gretig naar de grond. De scheidsrechter van dienst, Serdar Gözübüyük, gaf direct een gele kaart aan Wieffer. Er volgde een opstootje waar Davy Klaassen druk op zoek ging naar de middenvelder van Feyenoord. De twee kemphanen leken allebei na het opstootje een gele kaart te krijgen.

Lees ook: 'Ajax-kleedkamer ontevreden met de staf bij het eerste elftal'

Honderden Twitteraars struikelden over dit voorval. '3 keer geel is pas rood bij Gözübüyük? Hij geeft Wieffer geel voor een overtreding en daarna na het opstootje nog 1', schrijft een oplettende kijker. De leidsman uit Haarlem zal het nodige moeten uitleggen bij de KNVB, maar vooralsnog staat er slechts één gele kaart achter de naam van Wieffer die - vooralsnog - de schorsingsdans ontspringt.

Ajax en Feyenoord maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, ondanks dat het voetbal niet altijd even goed was. De eeuwige rivalen moesten genoegen nemen met een punt. Na een zondagsschot van Igor Paixao en een eigen doelpunt van Mats Wieffer die is toegekend aan Davy Klaassen eindigde het duel in De Kuip in 1-1. Feyenoord staat nog steeds aan kop, Ajax zakte af naar een vijfde positie.

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schandalig. Wat een niveau. Wat Schreuder zei over de penalty was natuurlijk gelul, maar als dat jochie daadwerkelijk rood had gekregen had de situatie er voor Ajax misschien wel wat beter uitgezien. Dus dit is echt foute boel.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lahoz had wel rood gegeven.😉🤣

JacquesSchriks15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als de scheidsrechter gewoon volgens de regels fluit had Klaasen de rust nog niet gehaald huilebalk

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aaaah het lag weer aan de scheidsrechter en dat vind Jackie niet leuk....🤡

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij was duidelijk op de beelden te zien dat de scheidsrechter bij de "2e gele kaart" zijn vinger opstak naar Wieffer om te laten zien dat het zijn 1e gele kaart was. Met als reden dat het de eerste keer tonen van de kaart wellicht niet gezien was door de speler. Maar zo had ik het dacht ik gezien.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze moeten weer wat hebben als 'nieuws' .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wieffer kreeg geel voor de overtreding. Kijk hij gaf geen 2x geel, dat zag ik ook wel. Kijk dan kan je natuurlijk nog wel zeggen dat de regel altijd is bij een opstootje dat je het niet kan maken om maar een van de 2 te bestraffen en dat het alsnog een fout is, maar ik snap dat er alleen een kaart voor de overtreding was.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen