KKD: VVV-Venlo knokt zich naar zege; Roda JC wint in Amsterdam

23 januari 2023, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

VVV-Venlo heeft maandagavond drie belangrijke punten gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Rick Kruys knokte zich op bezoek bij Jong PSV terug van een achterstand en stapte uiteindelijk met een 1-2 zege van het veld. Roda JC zegevierde op zijn beurt tegen Jong Ajax.

Jong PSV - VVV-Venlo 1-2

Op bezoek in Eindhoven begon VVV dramatisch. Al na tien minuten was het raak voor Jong PSV. Jason van Duiven verlengde de bal met het hoofd en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal achter Ennio van der Gouwen belanden. In de tweede helft knokte VVV zich terug. Dit keer zag PSV-doelman Kjell Peersman er niet goed uit en kon Robin Lathouwers profiteren. VVV bleef jagen op meer en werd in extremis beloond. Nick Venema knikte zijn ploeg naar de overwinning.

Jong Ajax - Roda JC 1-2

Roda JC leek op weg naar een lastige avond op bezoek bij Jong Ajax. Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers namelijk op voorsprong dankzij een rake kopbal van Donny Warmerdam. Het venijn van het eerste bedrijf zat hem in de staart, want Roda ging met een voorsprong aan de thee. Dylan Vente verzorgde de gelijkmaker en Warmerdam scoorde andermaal, maar dit keer in het verkeerde doel. In de tweede helft werd er niet meer gescoord op De Toekomst.

Jong AZ - Helmond Sport 1-1

De wedstrijd tussen Jong AZ en Helmond Sport werd eigenlijk pas in de tweede helft leek. De gastheer kreeg een strafschop, die op schitterende wijze werd benut door Soulyman Allouch. Hij verzilverde de buitenkans met een fraaie panenka. Lang konden de Alkmaarders niet van deze voorsprong genieten, want vier minuten later verzorgde Peter van Ooijen de gelijkmaker namens Helmond. Daarna kon het beide kanten op, maar bleven beide ploegen steken op een gelijkspel.