Ajax-target Hilgers blijft rustig onder transferperikelen: "Is aan hen"

26 januari 2023, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente draait een uitstekend seizoen en dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt. Ramiz Zerrouki speelde zich al nadrukkelijk in de kijker van Feyenoord en inmiddels staat teamgenoot Mees Hilgers op de radar van Ajax. De Amsterdammers zouden de verdediger graag deze maand nog willen overnemen van FC Twente, maar de Tukkers verkochten Ajax eerder deze week een duidelijke 'nee'. Hilgers zelf is naar eigen zeggen niet bezig met een transfer.

Dat Ajax Hilgers op de korrel heeft als versterking, is niet zo gek. De Amsterdammers zagen hun defensie afgelopen zomer flink op de schop gaan. Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Nicolas Tagliafico en Perr Schuurs trokken allemaal de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. Eind december vertrok ook Daley Blind uit Amsterdam. Ajax telde in de zomer weliswaar flink wat geld neer voor de komst van Owen Wijndal, Calvin Bassey en Ahmetcan Kaplan, maar de spoeling blijft dun. Vooral achter Jurriën Timber heeft trainer Alfred Schreuder weinig te kiezen.

De komst van Hilgers zou Schreuder in één klap meer mogelijkheden bieden, maar de verdediger van FC Twente lijkt vooralsnog niet haalbaar. Niet deze maand althans. "De club heeft het voor het zeggen. Ik ben een speler en ik kan daar weinig aan doen. Ik speel al elf, twaalf jaar voor Twente, dus het is aan hen", reageerde Hilgers woensdagavond na afloop van de ontmoeting tussen Vitesse en FC Twente voor de camera van ESPN. "Als ze eruit komen, zou het een mooie stap zijn. Maar ik ben ook niet de moeilijkste. Ik heb het ook heel erg naar mijn zin in Enschede en ik ben ook trots om dit logo te dragen."

Lees ook: 'Ajax

Muiten

Ajax is overigens niet de enige Nederlandse topclub die de komst van Hilgers wel ziet zitten. Feyenoord en PSV zijn eveneens gecharmeerd van de talentvolle verdediger. Feyenoord probeerde eerder deze maand nog Zerrouki naar De Kuip te halen, maar FC Twente liet de middenvelder niet gaan. De Tukkers zijn ambitieus en daarom zetten ze (voorlopig) ook een streep door een vertrek van Hilgers, die zich er wel bij neer lijkt te kunnen leggen als hij deze maand geen transfer maakt. "Het is hier allemaal goed geregeld en de fans zijn top. Het team is leuk. Voor mijn ontwikkeling is het dus helemaal niet verkeerd om nog een halfjaar in Enschede te blijven."

Hilgers is in ieder geval niet van te plan te gaan muiten. "Ik denk dat je als speler alleen maar jezelf ermee hebt als je geïrriteerd gaat doen of wat dan ook. Als de club het niet wil, dan gaat het gewoon niet. We gaan zien wat er gaat gebeuren, ik heb geen idee. Ik ben er eerlijk gezegd ook helemaal niet mee bezig. Het is dat het in de media staat. Voor de rest heb ik het hartstikke leuk bij Twente."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nuchtere jongen, is niets voor kreten als wzawzdb. Ga maar lekker naar Rotterdam of Eindhoven.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet doen Ajax, Hilgers is te licht voor he grotere werk. Er zijn zat betere spelers hier en elders te koop.💗

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen