Van Nistelrooij grijpt hard in: drie wijzigingen, Veerman in de basis

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 januari 2023 – Joey Veerman keert zaterdagmiddag terug in de basis bij PSV in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Trainer Ruud van Nistelrooij geeft de 24-jarige middenvelder de voorkeur boven Érick Gutiérrez, die na de pijnlijke nederlaag tegen FC Emmen (1-0) op de bank plaats moet nemen bij de Eindhovenaren. Ook Luuk de Jong en Phillip Mwene verschijnen aan de aftrap bij PSV, terwijl de kersverse aanwinst Fábio Silva vanaf de reservebank begint.

Van Nistelrooij grijpt hard in: drie wijzigingen, Veerman in de basis

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na de nederlaag op de Oude Meerdijk afgelopen dinsdag kondigde Van Nistelrooij aan dat het officieel crisis was in Eindhoven, waarna Silva even later als nieuwe spits werd gepresenteerd. De 20-jarige Portugees wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, maar ziet vanavond Luuk de Jong terugkeren op zijn favoriete positie. De Jong moest tegen Emmen nog geblesseerd toekijken, maar is fit genoeg om zaterdagmiddag te starten en vormt de voorhoede met Xavi Simons en Anwar El-Ghazi. Dit gaat ten koste van Johan Bakayoko.

Op het middenveld wordt Gutiérrez dus geslachtofferd ten faveure van Veerman, die de afgelopen weken genoemen moest nemen met een reserveplaats en recentelijk in verband gebracht werd met een overstap naar de Turkse competitie. Onder meer Besiktas zou interesse hebben in de diensten van de middenvelder, die zijn creativiteit vanmiddag dus nog een keer mag laten zien aan Van Nistelrooij. Hij vormt het verdedigende blok op het middenveld met Ibrahim Sangaré, terwijl Guus Til weer mag starten als nummer '10'. 

Mauro geschorst
De Braziliaanse linksback Mauro Junior moet in Eindhoven vanaf de tribune toekijken na zijn domme actie van afgelopen dinsdag. Een spijkerharde overtreding op Rui Mendes werd terecht met rood bestraft en levert hem een schorsing op van slechts twee wedstrijden. Phillip Mwene keert hierdoor terug in de basis bij PSV vervangt de Braziliaan tegen Go Ahead Eagles, dat afgelopen woensdag de ongeslagen reeks van liefst elf wedstrijden verloren zag gaan tegen AZ (4-1).

Lees ook: KNVB verrast met relatief lage straf voor Mauro Júnior

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    PSV

    gerelateerd