Ajax-target bevestigt concrete interesse: "Ik wist het al langer"

29 januari 2023, 10:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mees Hilgers heeft in een interview met De Telegraaf bevestigd dat hij in de belangstelling van Ajax staat. Begin deze week werd bekend dat de Amsterdammers hun oog hebben laten vallen op de 21-jarige centrale verdediger van FC Twente. Dat was voor Hilgers geen nieuws.

"Nee, want ik wist het al langer. Twee dagen na de wedstrijd tegen Ajax hadden ze al gebeld", laat Hilgers weten. Een winters vertrek naar Ajax lijkt uitgesloten, daar Twente de talentvolle verdediger deze transferperiode niet wil verkopen. "Zij hebben het voor het zeggen. Ik ben een speler en kan daar weinig aan doen. Als de club het niet wil, dan gaat het niet door. Ik speel al elf jaar voor FC Twente en het is aan de club. Als ze eruit komen, dan zou het een mooie stap zijn. Maar ik ben de moeilijkste niet en heb het ook heel goed naar mijn zin hier. Voor mijn ontwikkeling is het niet erg om nog een half jaar in Enschede te blijven."

Niet alleen Ajax, ook Feyenoord en PSV houden de ontwikkeling van Hilgers nauwlettend in de gaten. De club uit Rotterdam - deze zondag de tegenstander van Twente - ondernam afgelopen zomer zelfs pogingen om de verdediger aan te trekken. Mogelijk meldt Feyenoord zich in de zomer weer in Enschede. "Mijn contract loopt dan af, maar ik verwacht dat FC Twente de optie zal lichten. Anders loop ik gratis de deur uit. Als ze de optie lichten, heb ik nog één jaar contract. Dan zal de club me in de zomer moeten verkopen, als ze wat aan me willen verdienen. We zien wel wat er komt. Ik ben daar nu niet mee bezig. Ik concentreer me op de wedstrijden die eraan komen."

Twente liet midweeks de kans liggen om naar derde plaats te stijgen. Op bezoek bij Vitesse werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Veel tijd om te treuren is er niet, want deze zondag (12.15 uur) staat de zware thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma. "Thuis zijn we echt sterk. Vorig seizoen heeft Feyenoord het heel moeilijk met ons gehad en eerder dit seizoen eigenlijk ook, alleen hadden we pech met een rode kaart. Ik denk dat ze goed voor de dag moeten komen om een resultaat te pakken in ons huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Succes Mees en met jou heel Twente 💪👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen