Timber schaamde zich voor de stand: "Maar dat motiveert je wel"

29 januari 2023, 17:40

Ajax weet eindelijk weer wat winnen is. Na liefst zeven competitiewedstrijden zonder overwinning won de ploeg van interim-trainer John Heitinga zondagmiddag met 1-4 van Excelsior. Daardoor heeft Ajax de vierde plek overgenomen van FC Twente en is de achterstand op koploper Feyenoord geslonken tot vijf punten. Jurriën Timber durft in ieder geval weer naar de stand te kijken.

Ajax had vorige week zondag de kans om op twee punten van Feyenoord te komen. De Klassieker tussen de eeuwige rivalen eindigde echter onbeslist, waardoor het verschil vijf punten bleef in het voordeel van de Rotterdammers. Na donderdag was dat liefst acht punten. Waar Feyenoord woensdagavond een eenvoudige zege boekte op NEC, blameerde Ajax zich een dag later tegen FC Volendam. "Als ik eerlijk ben, durfde ik vorige week niet naar de stand te kijken", zei Timber na afloop van de uitwedstrijd tegen Excelsior voor de camera van ESPN. "Het zag er nu al wat beter uit, dus dat is goed."

Door het gelijkspel in De Klassieker zakte Ajax verder weg op de ranglijst, naar plek vijf. Daar hadden de Amsterdammers donderdagavond al verandering in kunnen brengen, maar daar slaagden zij dus niet in. Heitinga, die na het ontslag van Alfred Schreuder is aangesteld als interim-trainer, maakte in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Excelsior meermaals duidelijk dat Ajax niet op die plek hoort te staan. "Dat heeft hij inderdaad al een paar keer gedaan vanaf het moment dat hij er is en vandaag bij de bespreking eigenlijk weer. Je schaamt je een beetje als je die stand ziet. Dat is wel goed en motiveert je ook weer", vertelde Timber.

Lees ook: Tadic staat open voor langer verblijf Heitinga: "Eerste indruk is top"

Schreuder

De verdediger, die tijdens zijn interview bevestigde dat hij reserveaanvoerder is achter Dusan Tadic, ging ook in op het vertrek van Schreuder. "Dat was lastig. We zaten sowieso al in een lastige periode, maar ik denk dat het belangrijk is dat we die gewoon afsluiten en we vanuit vandaag verder bouwen naar meer overwinningen. Voor ons en voor mij is het belangrijk dat we vooruitkijken." Timber gaf aan dat er de afgelopen dagen meerdere gesprekken zijn gevoerd en dat de spelers al veel langer nadrukkelijk met elkaar in gesprek zijn. "Want wat ik zeg: het ging al een tijdje minder. Maar ik denk dat Dusan (Tadic, red.) het laatst goed zei: op een gegeven moment moeten we het ook gewoon laten zien en niet meer praten. Maar je bent altijd onderling bezig, vooral als het minder gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ouwe Toneelspeler dat vrouwtje Timber of mag ik Maduro zeggen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen