Ooijer voor twee jaar naar Blackburn Rovers

23 augustus 2006, 18:48

De transfer van André Ooijer naar Blackburn Rovers is rond. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de Britse subtopper, waarbij de club heeft om deze verbintenis tussentijds met één jaar te verlengen. "Dit is voor mij de perfecte stap in mijn carrière", zegt Ooijer op de website van zijn nieuwe club.

Met de transfer is een einde gekomen aan de wekenlange soap rond Ooijer. Op het moment dat Blackburn interesse toonde weigerde PSV aanvankelijk om mee te werken, maar Ooijer zette zijn zinnen op een vertrek. De 32-jarige international meldde zich kortstondig zelfs ziek en afgelopen weekend meldde hij zich af voor het competitieduel tegen NEC. Hierna koos PSV het zekere voor het onzekere en zocht de club contact met Blackburn. De Britse ploeg bleek vervolgens slaagvaardig, waardoor de transfer nu afgerond is.

"Ik ben heel blij dat ik hier ben", zegt Ooijer. "Ik kijk er enorm naar uit om hier te voetballen. Ik wilde een volgende stap zetten in mijn loopbaan en ik denk dat dit voor mij de juiste keuze is. Toen Blackburn interesse toonde, was ik er voor mezelf snel uit. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat Blackburn een warme club is en ook Ruud van Nistelrooy heeft me geadviseerd om hier naartoe te gaan", aldus de verdediger.

Blackburn-manager Mark Hughes is dolblij met zijn aanwinst. "Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe verdediger kwamen we al snel bij André uit. Hij zal, met zijn ervaring op het hoogste niveau, van enorme waarde kunnen worden voor onze ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen