Transferweekje: 'verloren zonen' terug in Eredivisie, onrust Neymar

18 februari 2023, 12:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is weliswaar alweer ruim twee weken gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Waar de andere linksback meetraint, vertrekt de andere bij FC Groningen

FC Barcelona kondigt verlate transfer aan en verwacht een drukke transferzomer

Op Deadline Day viel de overgang van Julián Araujo naar FC Barcelona in het water omdat de Catalanen het papierwerk welgeteld achttien seconden te laat indienden bij de UEFA. Nu heeft de 21-jarige rechtsback zijn transfer toch te pakken. De Mexicaan komt over van LA Galaxy voor een bedrag van iets minder dan vier miljoen euro. De jonge back zou eerst de positie van de naar Sporting Lissabon vertrokken Héctor Bellerín overnemen, maar Barcelona mag geen spelers meer inschrijven. Daarom moet Araujo het komende halfjaar meetrainen met de beloftenploeg van de Catalanen. In de zomer staat er ook nog het nodige te gebeuren in de Catalaanse hoofdstad. Het Saoedische Al-Nassr van Cristiano Ronaldo zou Sergio Busquets op de korrel hebben. De clublegende heeft volgens Fabrizio Romano een megavoorstel ontvangen om vanaf juni in het Midden-Oosten te gaan voetballen. Mundo Deportivo meldt dat het gaat om een bedrag van achttien miljoen euro per maand. Het contract van Busquets loopt deze zomer af, dus de middenvelder moet nog een keuze maken. Er gaat waarschijnlijk nog veel meer bij Barcelona gebeuren komende zomder. Het Duitse Sport1 meldt dat de koploper uit Spanje een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Evan N'Dicka van Eintracht Frankfurt. In Frankfurt loopt het contract van de centrale verdediger af. Volgens het Duitse medium gaat de Fransman zijn beslissing in maart wereldkundig maken. FootballTransfers meldt N'Dicka een marktwaarde van 19,3 miljoen euro heeft.

Liverpool en Manchester United strijden om Mount, ook Dybala in beeld

Onruststokende Neymar lijkt bezig aan laatste maanden bij PSG, belangstelling vanuit Premier League

Het is nog maar de vraag over Neymar volgend seizoen nog uitkomt voor Paris Saint-Germain. Volgens Santi Aouna van het Franse Foot Mercato wil Chelsea de Braziliaan overnemen van de Parijzenaren. Naar verluidt zouden er zelfs al gesprekken zijn geweest tussen Neymar en Chelsea-baas Todd Boehly. Aouna meldt dat naast Chelsea, ook Manchester United wordt genoemd als nieuwe bestemming van Neymar. Zowel op het veld, als daarnaast heeft de 31-jarige aanvaller de laatste tijd voor problemen gezorgd. De vleugelflitser verdient een slordige veertig miljoen per jaar en drukt zwaar op de begroting van PSG. De club maakt er geen geheim van dat ze het contract van Neymar, dat nog tot 2027 doorloopt, willen ontbinden. Ondertussen lijkt Neymar er zelf ook bewust van te zijn dat zijn toekomst niet bij PSG ligt. Na de nederlaag in de eerste achtste finale tegen Bayern München (0-1), pleitte Kylian Mbappé voor rust en goed eten bij zijn teamgenoten. Daags na de verliespartij verschenen er op internet diverse beelden van Neymar die gespot werd op een pokeravond en in de McDonald's. Oud-international Eric Di Meco laat op radiozender Europa 1 weet niet wat dit in de kleedkamer gaat betekenen. "Iemand die denkt dat dit niet gedaan is om te provoceren, die leeft op een andere planeet. Dat is echt zeggen tegen Mbappé: Kus mijn kloten", vertelde Di Meco.

FC Twente handelt razendsnel na vertrek 'Jan en Jans'

Labyad definitief terug op het oude nest

Het lijkt erop dat we Zakaria Labyad snel weer in de Eredivisie gaan zien. De middenvelder was al enige tijd clubloos, nadat hij geblesseerd was op het moment dat hij bij Ajax uit zijn contract liep. De afgelopen maanden trainde hij mee bij zijn oude club FC Utrecht, waar het er steeds sterker op leek dat de twee definitief herenigd zouden worden. Dat lijkt niet meer mis te kunnen gaan; verschillende betrouwbare media meldden vrijdag dat Labyad een contract tot 2024 gaat tekenen, mits hij de medische keuring doorkomt. Dat laatste zal ook de enige reden zijn dat een bevestiging van de club zelf nog uitblijft. Labyad zou de terugkeer naar verluidt verkiezen boven een lucratief Italiaans avontuur bij Cremonese of Hellas Verona. Eerder kwam de geboren Utrechter tot 58 officiële duels voor de club, waarin hij 20 goals en 16 assists op zijn naam zette.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen