Advocaat haalt appje van 27 september aan om relatie met Berghuis te kenschetsen

27 februari 2023, 21:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het zit wel goed tussen Dick Advocaat en Steven Berghuis. Waar boze tongen regelmatig beweren dat de trainer en speler niet met elkaar door één deur kunnen, wordt dat door de 75-jarige Advocaat glashard ontkend.

De relatie tussen Advocaat en Berghuis kwam maandagavond terloops ter sprake tijdens een uitzending van Veronica Offside toen de trainer van ADO Den Haag de voetbalfilosofie van enkele collega's besprak. "Er zijn trainers die ten koste van alles winnen willen. Dat wil ik ook. Maar als ik het gevoel heb dat winst er niet in zit, wil ik toch graag een punt hebben. Daar zijn ook niet alle spelers het over eens. Berghuis bij Feyenoord zei: gewoon vol gaan. Dat kan ik wel waarderen, maar daar hadden we wel vaak woorden over."

Wilfred Genee haakte in op de Berghuis-opmerking en wilde graag van Advocaat weten of de geruchten kloppen dat hij een slechte relatie heeft met de middenvelder annex aanvaller, met wie hij een tijdje heeft samengewerkt bij Feyenoord. Hoewel de trainer en speler het niet altijd met elkaar eens waren, lijkt hun relatie niet zo slecht als weleens wordt beweerd. "Ik heb van twee spelers een bericht voor mijn verjaardag (op 27 september, red.) gekregen. Een was van Berghuis, de ander van Diemers. Dat zegt ook wel wat."

Advocaat vertrok in de zomer van 2021 bij Feyenoord en ook Berghuis trok toen de deur van De Kuip achter zich dicht. Bij Ajax maakt de linkspoot nu niet zijn beste periode door, merkt ook zijn voormalig trainer. "Hij is niet in zijn beste vorm, maar het is een uitstekende speler", besluit Advocaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen