Heitinga betreurt nieuws over Klassieker: "Beslissingen waren al genomen, merkwaardig"

5 maart 2023, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga heeft zijn twijfels over de gang van zaken omtrent de loting van de halve finales van de KNVB-beker. De trainer van Ajax boekte zondagmiddag een minimale 1-0 overwinning op het stugge NEC en was over grote delen van de wedstrijd positief, maar is kritisch op de KNVB. Na afloop gaf Heitinga bij ESPN zijn analyse op het wedstrijdverloop. 

"Een hele zakelijke overwinning" beschrijft Heitinga de zege. "In de beginfase waren we zeker goed. De eerste 20-25 minuten waren we zelf heel erg goed, alleen je scoort niet. En in het begin waren de creatieve mensen die aan de bal kwamen continu op zoek naar de 'contra'-, dus de diagonale ballen. Daar zorgden we wel voor veel gevaar, alleen je scoort niet."

Toch gaf de recordkampioen in de Johan Cruijff Arena ook weinig kansen weg, stelde Heitinga. "Ik denk dat we positioneel goed staan en dat we vandaag niet heel veel hebben weggegeven. We hebben in het begin veel kansen gecreëerd. En je ziet ook: iedereen strijdt. Iedereen wil uiteindelijk ook het maximale uit het seizoen halen en dan is het belangrijkste dat je vandaag wint. Dan hebben we gedaan en niet op de manier waarop wij dat het liefst willen, wat wij willen is zoals we in het begin spelen."

Twijfels over bekerloting

Heitinga liet zich ook kritisch uit over de bekerloting. Bij NH Nieuws sprak de trainer van Ajax zijn twijfels uit over de beslissingen die werden genomen rondom de halve finale tussen Feyenoord en Ajax. "Het is zonde dat de Ajax-fans niet mee kunnen reizen. Dit was denk ik het moment om te kijken welke momenten er waren. De beslissingen waren eigenlijk al genomen. Ik vind dat merkwaardig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boehoe nu gaat heitinga janken. Maar toen feyenoord niet in Amsterdam mocht komen hoorde je hem niet. En nu is het huilen. Jankwijf ik hoop dat die boeren de ajax supporters ook niet tod laten xoals ze dat ook bij psv deden.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heitinga weet wat iedereen weet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als jij en heitinga het een beetje hadden gevolg de laatste jaren ,hadden jullie niet met zo'n domme achterlijke op merking gekomen . Dat supporters van ajax niet welkom zijn in rotterdam en wij niet in amsterdam. Heeft een duidelijke reden . Die 5 jaar zijn idd al een tijd voorbij ,maar er is nog steeds geen reden om te denken dat het weer kan . Zie byv de laatste bekerfinales met ajax in de kuip ,en dat is niet eens spelend tegen feyenoord. Maar goed jij doet hier heel stoer en lult wat af . Je weet niks van je eigen club en hoe het werkt in realiteit. Ga gauw maar weer filmpjes kijken hoe ze controleren bij de ingang ,en dan hier lullen dat je wedstrijden bezoekt

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet dat er steeds zo gereageerd wordt . Ook anderssom. Het is al jaren zo en terecht ook dat weet ieder normaal denkend mens . Hebben beiden het zelf naar gemaakt ,dan moet je op de blaren zitten zonder te zeuren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen