Feyenoord moet Nederlandse eer in Europa League zien te redden

9 maart 2023, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 9 maart.

Wedstrijden

Sporting Portugal - Arsenal (18.45 uur)

De koploper van de Premier League is via de competitie hard op weg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League. Toch begint het in Londen ook steeds meer te kriebelen om serieus voor de Europa League te gaan. De prijzenkast van The Gunners werd de laatste jaren namelijk niet vaak gevuld en dus telt iedere prijs mee. Met een dubbele ontmoeting met Sporting op de planning ligt het ticket voor de kwartfinales voor het oprapen. De grootmacht uit Lissabon is namelijk de teleurstellende nummer vier van de eigen Primeira Liga.

Shakhtar Donetsk - Feyenoord (21.00 uur)

Na de uitschakeling van Ajax en PSV moet Feyenoord de Nederlandse eer in de Europa League zien te redden. De Rotterdammers zullen niet heel ontevreden zijn geweest met het feit dat Shakhtar Donetsk uit de loting kwam. Shakhtar is momenteel wel de nummer twee van de Premjer Liha, maar er zitten nog veel grotere clubs in het toernooi. Door de oorlog in Oekraïne hoeft Feyenoord niet af te reizen naar de thuisbasis van Shakhtar. De heenwedstrijd tussen beide ploegen wordt namelijk in Polen gespeeld. Het Stadion Wojska Polskiego in Warschau is de locatie.

Manchester United - Real Betis (21.00 uur)

De grote vraag is natuurlijk hoe het Manchester United van manager Erik ten Hag gaat reageren op de pijnlijke nederlaag van afgelopen zondag. Toen werd er met liefst 7-0 verloren van Liverpool en dus hebben The Red Devils wat goed te maken. In de achtste finales van de Europa League krijgt Ten Hag met zijn ploeg zeker geen gemakkelijke opgave. Er wacht immers een tweeluik met Real Betis, de huidige nummer vijf van La Liga. Ten Hag zal op het eigen Old Trafford in ieder geval een reactie willen zien van zijn ploeg, die zal azen op revanche.

Juventus - Freiburg (21.00 uur)

Bondscoach Ronald Koeman zal waarschijnlijk inschakelen bij Shakhtar - Feyenoord. Zijn keeperstrainer Patrick Lodewijks zal juist afstemmen op de wedstrijd tussen Juventus en Freiburg. De grootmacht uit Turijn moet aan de bak in de Europa League, aangezien de Champions League via de competitie niet meer gehaald lijkt te gaan worden. Dan moeten de Italianen Mark Flekken wel zien te kloppen. De sluitpost van Freiburg aast op een plekje bij het Nederlands elftal en zal zich graag willen laten gelden. Flekken viel onder Louis van Gaal nog af voor het WK.

Voetbal op tv

18.45 uur Anderlecht - Villarreal, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Conference League

18.45 uur Union Berlin - Union Sint-Gillis, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

18.45 uur AS Roma - Real Sociedad, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

18.45 uur Sporting Portugal - Arsenal, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur Shakhtar Donetsk - Feyenoord, ESPN & Veronica - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur Manchester United - Real Betis, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur Sevilla - Fenerbahce, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur Juventus - Freiburg, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

23.45 uur samenvattingen, Veronica - alle samenvattingen van de wedstrijden in de Europa League en Conference League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen