PSV treft Liverpool, Bordeaux en Galatasaray

Ger
24 augustus 2006, 18:31

Voor PSV zal het een flinke kluif worden om te overwinteren in de Champions League. De Nederlandse kampioen speelt komend seizoen tegen Liverpool, Girondins Bordeaux en Galatasaray. Dat is het resultaat van de loting donderdagavond in Monte Carlo. De eerste speelronde is op 12 en 13 september.

Hoewel de Eindhovense club het bij de loting slechter had kunnen treffen, is de huidige poule zeker geen gemakkelijke opgave. Groepshoofd Liverpool is met aanwinst Dirk Kuyt, verdediger Jan Kromkamp en middenvelder Boudewijn Zenden behoorlijk oranje gekleurd. The Reds, winnaar van de Champions League in 2005, plaatsten zich voor het hoofdtoernooi door Maccabi Haifa uit Israël in de derde voorronde te verslaan. Na 2-1 voor eigen publiek eindigde de uitwedstrijd, in Kiev, afgelopen dinsdag in 1-1. Liverpool eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Premier League. 

In Girondins Bordeaux speelt PSV tegen een niet te onderschatten Franse ploeg. Bordeaux belandde op de tweede plaats achter kampioen Olympique Lyon. De club uit de Franse wijnstad begon met twee overwinningen goed aan de nieuwe competitie. Afgelopen zondag ging Bordeaux tegen Lyon voor de eerste keer onderuit (1-2). Middenvelder Rio Mavuba is momenteel de enige Franse international in de ploeg.

Bij Galatasaray fungeert Erik Gerets als trainer. De Belgische oud-international was als speler en trainer-coach actief in Eindhoven. Zijn Turkse ploeg bereikte afgelopen woensdag het hoofdtoernooi door een gelijkspel tegen het Tsjechische Mlada Boleslav (1-1), na eerder voor eigen publiek met liefst 5-2 te hebben gewonnen.

PSV begint aan de tiende Champions League op rij. Alleen Manchester United nam in een onafgebroken reeks vaker deel aan het kampioenenbal (11). De Champions League beleefde in 1991 de eerste editie. Sindsdien was PSV elf keer van de partij in het lucratieve toernooi. 

De loting leverde donderdag verder enkele spraakmakende confrontaties op. Zo treffen titelverdediger FC Barcelona en Chelsea elkaar voor het derde achtereenvolgende jaar op het kampioenenbal. Nadat Chelsea in 2005 in de achtste finales zegevierde, kreeg Barça dit jaar in dezelfde fase zijn revanche.

Tijdens die wedstrijden voerden coaches Rijkaard (Barcelona) en Mourinho (Chelsea) een fikse koude oorlog. Zo beschuldigde Mourinho in 2005 zijn Nederlandse collega ervan dat hij in de rust van het duel de kleedkamer van de Zweedse arbiter Frisk betrad om de leidsman te beïnvloeden. Dit jaar vormt ook de Britse clash tussen Manchester United en Celtic een fraaie affiche.

De eerste speelronde in de Champions League is op 12 en 13 september. De loting voor het toernooi om de UEFA-beker is vrijdagmiddag om 13.00 uur in Monte Carlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen